Jan Slagter gunt Erica Terpstra nog laatste droomreis

Hiep hier hoera voor Erica Terpstra! Deze vrijdag wordt de presentatrice alweer 80 jaar en Jan Slagter gunt Erica (en ons) een geweldig cadeau. De omroepbaas wil dat Erica Terpstra nog één laatste aflevering gaat maken van haar Omroep MAX-programma Erica op Reis.

Erica Terpstra
© Brunopress/Patrick van Emst

Erica was in 2020 voor het laatst te zien met haar programma Erica op Reis. De kanjer moest plots stoppen vanwege het corona-virus en werd vorig jaar geopereerd aan haar enkel. Sindsdien zien we haar weinig, maar daar wil Jan Slagter verandering in brengen.

Erica Terpstra voor het laatst op reis

"Ze heeft nooit officieel afscheid genomen van haar zo geliefde programma", zo vertelt de omroepbaas in De Telegraaf. "Ik heb altijd tegen haar gezegd: ’Nog één reis dan..." Jan gunt het Erica om een afscheidsreis te maken. "We gaan met deze lieve, fantastische vrouw nog één keer een mooie reis maken. Wanneer, hoe en waarheen, dat zien we wel.

Erica, 80 jaar met een gebroken enkel

Of Erica nog net zoveel energie heeft als jaren geleden is nog maar de vraag. Ze wordt alweer 80 en is door haar enkel minder mobiel. Maar dan ontkent Jan. “Erica staat met 80 nog steeds midden in het leven”, zo legt hij uit. Hij denkt dat ze door deze reis weer nieuwe energie zal krijgen. "Bovendien heeft ze dan weer een doel om naartoe te leven. Dat is voor haar ook een ontzettende motivatie om fysiek sterk terug te keren. Ze roept het altijd over anderen, maar ze is zélf een topper en een kanjer. Zichzelf bejubelen doet ze niet, dat typeert haar. Ik gun haar nog vele jaren in goede gezondheid."