Erica Terpstra

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Erica Terpstra

Wat is er met Erica Terpstra gebeurd?

|
|

Laatste update:

Normaal gesproken is onze nationale knuffeloma Erica Terpstra rondom de Olympische Spelen niet wég te slaan van de buis. En we kunnen de oud-zwemheldin (ze won meerdere Olympische medailles), die ook nog enige tijd voorzitter van NOC*NSF was, nu eigenlijk wel goed gebruiken om het kwakkelendeTeamNL aan te moedigen. Waarom ze niet op tv is? Erica lag in het ziekenhuis.

Dat vertelt de presentatrice van Erica op Reis zelf aan Shownieuws. Volgens haar is er niet zoveel aan de hand, al moest ze wel geopereerd worden. "Er is geen kanker, er is helemaal niks", stelt ze ons gerust. "Het is echt alleen de enkel."

Erica Terpstra geopereerd

Erica bleek artrose in haar enkel te hebben. "Als je ouder wordt, dan krijg je allerlei pijntjes. En één van de dingen was dat ik artrose had in mijn enkel. En dat betekent dat ik een beetje bot op bot begon te lopen. Nou, dat is niet lekker en als je dan honderdtwintig wilt worden en je wilt een beetje mobiel blijven, dan moet je daar wat aan laten doen."

Wat is er met Erica Terpstra gebeurd?

Hoe gaat het nu met Erica?

"En ja, het duurt nog een poosje voordat ik loopgips heb", legt ze uit. Het gaat momenteel dus al een stuk beter en haar chirurg gaf ook een hoopgevend vooruitzicht. "Maar ik heb een hele knappe chirurg en die heeft gezegd dat ik aan het eind van het jaar weer loop als een kieviet."

TeamNL in actie

Momenteel gaat het toch wat minder lekker dan gehoopt met de medaille-opbrengst van TeamNL. We staan tot nu toe op 'slechts' 3 zilveren medailles. Gelukkig komen er nog genoeg medaille-kansen aan. Lees hier wanneer de Nederlandse toppers in actie komen op tv.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder