James Franco

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Franco

James Franco schikt in MeToo-zaak oud-studentes

|
|

Laatste update:

Acteur en regisseur James Franco heeft geschikt in de 'MeToo'-zaak waarin twee vrouwen hem beschuldigden van seksueel machtsmisbruik.

Dat meldt The Hollywood Reporter. De twee vrouwen hebben hun aanklacht tegen James laten vallen, maar daar stond uiteraard wel het nodige tegenover.

James Franco betaalt

James' zaak wordt na deze schikking dus niet meer verder behandeld in de rechtbank. Hij stemde in met het betalen van 2,2 miljoen dollar aan de vrouwen. Waar hij van beschuldigd werd? Hij zou de vermeende slachtoffers hebben gedwongen tot het volgen van een ’masterclass’ in seksscènes voor zijn inmiddels opgeheven acteerschool.

Die audities zou hij gefilmd hebben en de studentes moesten vervolgens, naar verluidt, een verklaring ondertekenen waarin stond dat zij afstand deden van al hun rechten rondom de opnames. De vrouwen eisten dat die opnames verwijderd zouden worden. Volgens THR heeft James ingestemd met een aantal ’niet-financiële eisen’, maar we weten niet wat die inhielden.

Win het weekend van je dromen!

De carrière van James

James is niet gestopt met acteren en regisseren, maar door deze, en ook eerdere MeToo-beschuldigingen, zal 'ie voorlopig niet meer op een grote mainstream-carrière hoeven rekenen. Zeker niet nadat een van zijn oude maten met wie 'ie veel samenwerkte, Seth Rogen, publiekelijk aangaf niet meer met James te willen werken na alle beschuldigingen. Wij zochten eerder al uit waar James gebleven was.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder