Daniel Craig in Spectre

Veronica Superguide logo
Daniel Craig in Spectre

James Bond-film No Time To Die wordt misschien wéér uitgesteld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We raken er inmiddels een beetje shaken, not stirred van: het lijkt erop dat de 007-prent No Time To Die opnieuw wordt uitgesteld. Er is nog niets officieel bekendgemaakt, maar als andere films niet gauw meer bioscoopkaartjes verkopen, dan lopen we kans om nog later te kunnen genieten van die allerlaatste keer Daniel Craig in de rol van Bond, James Bond.

No Time To Die begint steeds meer te lijken op een 'No Time To Release In Cinemas', want volgens documenten die filmsite Variety (via Screenrant) heeft gezien is er een kans dat James Bond wéér wordt uitgesteld. Ondanks die allerlaatste trailer... Het is inmiddels moeilijk bij te houden hoe vaak de vijfentwintigste film over de iconische geheim agent al vertraging opliep, dus we hebben een kleine tijdlijn voor je gemaakt:

  • Originele releasedatum: november 2019
  • Tweede releasedatum: februari 2020
  • Derde releasedatum: 2 april 2020
  • Vierde releasedatum: 12 november 2020
  • Vijfde releasedatum: 2 april 2021
  • Huidige releasedatum: 30 september 2021

No Time To Die

In het document is te lezen dat MGM overweegt No Time To Die uit te stellen als de kaartverkoop van andere bioscoopfilms die deze maand draaien niet toenemen. Niet voor niets is het langverwachte Top Gun Maverick al naar 2022 doorgeduwd. Filmhuis MGM is er echter geen fan van. Het is duur om films uit te stellen en deze James Bond-film is al de duurste 007 tot nu toe. Straks moet de charmante geheim agent aan het kraanwater, nadat hij eerder al moest overstappen van cocktails naar bier...

Bioscoop versus streamingdienst

Zeker nu de ruzies tussen bioscopen en streamingdiensten over het tegelijk op streamingdiensten uitbrengen van films steeds hoger oplaait, lijkt de kans klein dat 007 zijn première op een streamingdienst krijgt. In het rapport staat ook dat de producenten dat niet willen hebben. MGM schrijft: “Het is en blijft een groot risico om de nieuwe Bond-film uit te brengen, omdat mensen nog steeds bang zijn om naar de bioscoop te gaan.”

James Bond

De vraag is wanneer MGM écht niet meer terug kan en de film wel moet uitbrengen. Wij dachten dat dat nu al zo was… Aan de andere kant, bij James Bond komt er traditioneel gezien altijd weer twist die je niet verwacht, maar wel al ver van tevoren had moeten zien aankomen.

Mocht hij niet worden uitgesteld, dan kun je op 30 september 2021 naar de bioscoop voor No Time To Die.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder