Over Winnaars, RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Over Winnaars, RTL

Jamai toe aan nieuw programma Over Winnaars na niertransplantatie

|
|

Laatste update:

“Ik voelde de drang om iets te doen met wat me is overkomen”, vertelde Jamai Loman aan NU.nl. Twee jaar geleden kreeg hij een nieuwe nier van zijn zwager. Voor het televisieprogramma Over Winnaars haalde de presentator inspiratie uit zijn ervaring.

Hij tekende onlangs een contract bij de zender en liet weten graag eens een humaninterestprogramma te willen maken.

Dansen in Las Vegas

In het programma gaan deelnemers met ernstige beperkingen of ziektes haast onmogelijke uitdagingen aan. Zo wil een 36-jarige MS-patiënt graag dansen in Las Vegas en een 42-jarige vrouw met beenprotheses wil nog een keer op reis naar Jordanië.

Jamai legt uit waarom hij het programma wilde maken: “Wie heel ziek is, voelt zich vaak radeloos. Dan kun je je optrekken aan iemand die hetzelfde is overkomen, maar nog steeds rondloopt.”

Entertainmentshows

We kennen Jamai vooral van de grote RTL-programma’s zoals The Voice: “Toen ik terugkwam, kon ik niet zomaar de draad weer oppakken. Ik deed vooral grote entertainmentshows op de vrijdag- en zaterdagavond. Maar ik voelde heel erg de drang iets te doen met wat me is overkomen.”

Hij vertelt hoe drie jaar geleden dit programma nooit gemaakt had kunnen worden: “Dan had iedereen, inclusief ikzelf, gezegd: 'Waarom werk jij nou aan dit programma mee?' Maar nu voelden we allemaal dat dit het juiste recept was om te verwerken wat ik had meegemaakt en dat dit vertaald kon worden in een televisieformat.”

Af en toe een pruik opzetten

Is Jamai klaar met de amusementsprogramma’s? Nou nee: “Ik kreeg toch wel met heftige verhalen te maken. Wat ik in de toekomst ga doen, moet de nodige hoeveelheid amusement bevatten. Ik heb ook luchtige momenten nodig waarop ik gewoon een pruik kan opzetten.”

Over Winnaars is vanaf woensdag 28 oktober om 21:20 uur te zien op RTL 4.

Lees verder