Jamai Loman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jamai Loman

Jamai Loman heeft een succesvolle niertransplantatie ondergaan

|
|

Laatste update:

Goed nieuws: Jamai Loman is weer terug! De zanger en presentator heeft een succesvolle niertransplantatie ondergaan en deelt een foto op Instagram van zijn nieuwe look.

Dapper

De zanger kreeg zo'n zeven weken geleden de nieuwe nier van zijn zwager. "Hij was zo lief en dapper om zijn nier aan mij af te staan", zo vertelde hij vanmiddag in het programma van Ruud de Wild op NPO Radio 2.

Match

Jamai: "Er was haast geboden. Ik moest uitgebreid getest worden of mijn lichaam een transplantatie aankan, dat gaat van vaat- tot botonderzoek, maar ook alle potentiële donors moesten onderzocht worden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Uiteindelijk bleek er een match met mijn zwager en ging daarmee het licht op groen voor de transplantatie"

Afgevallen

Jamai is afgelopen maanden flink afgevallen. De komt volgens de artiest met name door vochtverlies. "Dat scheelt echt enorm en de periode voorafgaand aan de transplantatie heb ik een zwaar dieet gevolgd. En ik let nu ook goed op mijn voeding."

The Voice

Jamai pakt zijn werkzaamheden langzaam weer op. Zo is hij binnenkort weer te zien tijdens de liveshows van The Voice of Holland. "Mentaal zou ik de marathon kunnen lopen, maar het is misschien verstandig eerst een rondje door het Vondelpark te rennen. Ik kan nog geen concert van anderhalf uur geven, maar ik kan wel weer optreden.

Lees verder