• Hollywood

Italiaanse misbruikzaak tegen Oscarwinnaar Paul Haggis afgewezen

Paul Haggis

De rechtbank in de Italiaanse stad Lecce ziet geen reden om verder onderzoek in te stellen naar de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de Canadese filmregisseur Paul Haggis. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety op basis van berichtgeving van het Italiaanse persbureau ANSA.

Beroep van officier van justitie afgewezen 

"Na het bewijsmateriaal te hebben bekeken en argumenten van beide kanten te hebben gehoord, heeft de rechtbank van Lecce, een hof van beroep met drie rechters, unaniem het beroep van de officier van justitie afgewezen om Haggis' huisarrest te herstellen", zei Haggis' Italiaanse advocaat Michele Laforgia in een verklaring.

Beschuldigd van seks zonder toestemming

De met twee Oscars bekroonde maker van de film Crash werd afgelopen juni gearresteerd in de Italiaanse stad Ostuni, omdat hij ervan werd beschuldigd zonder toestemming seks te hebben gehad met een 28-jarige Britse vrouw. Haggis verbleef daarna zestien dagen verplicht in een hotel, voordat hij werd vrijgelaten.

Andere misbruikzaak in VS

In de Verenigde Staten is de 69-jarige Haggis overigens nog in afwachting van de behandeling van een andere misbruikzaak tegen hem. In 2017 klaagde publiciste Haleigh Breest hem aan voor een verkrachting die in 2013 zou hebben plaatsgevonden. De behandeling van de zaak werd uitgesteld vanwege de pandemie, maar zou nu op 11 oktober dienen in New York. Haggis heeft ondertussen gezegd dat de betreffende ontmoeting met Breest met wederzijdse toestemming zou zijn geweest.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.