Oscarwinnaar Paul Haggis opgepakt voor seksueel misbruik

Regisseur Paul Haggis

Regisseur en scenarioschrijver Paul Haggis is in Italië gearresteerd voor seksueel misbruik, dat meldt Variety. De Oscarwinnaar wordt ervan verdacht dat hij een jonge vrouw twee dagen lang heeft gedwongen seks met hem te hebben. 

Volgens Variety staat in het Italiaanse politierapport dat de regisseur de jonge vrouw op vrijdag heeft afgezet op het vliegveld van Brindisi, een stad in Italië. Het viel medewerkers op dat de vrouw in slechte emotionele en fysieke toestand verkeerde en schoten haar daarom direct te hulp. De vrouw deed uiteindelijk aangifte tegen Paul in het ziekenhuis waar ze werd onderzocht. 

Italië

De 69-jarige regisseur, die twee Oscars won voor de film Crash uit 2004, was in Italië om een masterclass te geven op het nieuwe culturele festival Allora Fest. Hij is voordat dit evenement zou plaatsvinden opgepakt en zit nu vast. De advocaat van Paul geeft aan dat hij 'geheel onschuldig' is en laat weten aan Variety dat hij volledig mee zou werken zodat 'de waarheid snel op tafel kan komen'. 

Eerder beschuldigd 

Dit is niet de eerste keer dat de regisseur met zulke aangiftes te maken krijgt. Hij werd in 2018 ervan beschuldigd dat hij een publicist had misbruikt na een première in 2013. Dat onderzoek loopt nog en is door corona telkens uitgesteld. En het gaat niet zo heel lekker in Hollywood, want ook Kevin Spacey werd een tijd geleden opnieuw beschuldigd van aanranding

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP