Weer wolven! De regisseur van It maakt een remake van weerwolvenklassieker The Howling!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Weer wolven! De regisseur van It maakt een remake van weerwolvenklassieker The Howling!

It-regisseur maakt remake The Howling!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De laatste jaren verschijnen er aardig wat horror-remakes, maar over het algemeen hoor je ons niet klagen! Remakes van It, Pet Sematary en Halloween waren bijzonder goed te pruimen. Binnenkort verschijnt er nóg een remake van een beroemde horror classic: The Howling.

The Howling (1981) is één van de beste films over weerwolven ooit. Televisiepresentatrice Karen White wordt bijna vermoord door een seriemoordenaar, en neemt een welverdiende pauze in een afgelegen dorpje.

’s Nachts hoort ze bloedstollend gehuil uit de bossen komen, en de dorpelingen zijn allemaal een beetje… raar. Dat geldt helemaal voor Marsha, een nymfomane die Karens man in bed probeert te krijgen. Alle inwoners van het dorpje blijken levensgevaarlijke weerwolven, en Karen roept de hulp in van een groep vrienden om haar te redden!

Okee, wel aardig, wéér een horror-remake, maar de film wordt niet gemaakt door de eerste de beste. Andy Muschietti, de regisseur van It en It: Chapter Two, neemt de regie op zich. Het is de bedoeling dat de film exclusief naar Netflix komt, maar wanneer precies is nog niet bekend.

The Howling

The Howling werd een aardige horrorklassieker, en regisseur Joe Dante maakte zó veel inruk dat hij werd ingehuurd voor Gremlins. The Howling is geïnspireerd op de gelijknamige horror-roman, maar verwerkte aardig wat humor en ‘camp’ in het eindresultaat. Naar verluidt wil Muschietti een versie maken die een stuk serieuzer van aard is. De transformaties van mens tot monster zijn nog steeds ijzingwekkend!

Muschietti begint volgend jaar met de opnames van The Flash. Deze superheldenfilm zou in 2022 moeten verschijnen, dus hopelijk kan The Howling er nog even snel tussendoor!

Lees verder