• Hollywood

Is Kanye West nu écht knettergek geworden?!

Door Birgit Roobol
Kanye West

Er zijn al langer grote zorgen over de mentale gezondheid van Ye. Zijn huwelijk met Kim is gestrand en sindsdien worden zijn streken steeds bizarder. Grote modemerken hebben de samenwerking met Kanye West al beëindigd en nu hij met uitspraken over nazi’s komt, lijkt het einde voor de rapper echt nabij.

Volgens de Amerikaanse media maakte hij het gisteren echt te bont toen hij op het extreemrechtse platform van complotdenker Alex Jones verscheen. Verscholen achter een zwart masker doet hij schokkende uitspraken: “Elk mens heeft iets waardevols te bieden, vooral Hitler.” TMZ spreekt van een ernstige zenuwinzinking.

Een zorgwekkende ontwikkeling

Je denkt misschien: ‘Oké, een rapper die is doorgeslagen. En?’, maar het zorgwekkende zit ‘m vooral in de vele volgelingen en fans. Social media staat vol met Kanye-fanaten die zeggen dat de rapper ‘eindelijk de waarheid spreekt’. Bovendien wil Kanye president worden. Voor Elon Musk gaat Ye nu wel echt veel te ver en schorst zijn Twitter account nadat West een afbeelding van een hakenkruis ofwel swastika geplaatst. Voor Musk was de maat vol. ‘Ik heb mijn best gedaan’, schrijft hij. 

Ook RTL Boulevard behandelt deze schokkende kwestie. Muziekdeskundige Giorgio Hokstam denkt dat toen zijn moeder overleed iets is geknakt. “In zijn hart, maar ook in zijn bovenkamer. Desondanks staat ‘ie toch in de top 5 van meest gestreamde artiesten in Amerika.”

De bizarre streken van Kanye West

Drie jaar geleden liet Ye al weten te kampen met een bipolaire stoornis, bij zijn campagne voor de presidentsverkiezingen schreeuwde hij in tranen: “I almost killed my daughter!”, maar na de scheiding met Kim Kardashian lijkt het écht bergafwaarts te gaan.

Tijdens de Parijse fashionweek droeg hij een t-shirt met ‘White Lives Matter’. In een interview vertelt hij lachend dat ‘ie dat wel een grappig idee vond. Het was voor hem het einde van zijn grote deal met Balenciaga. Ook Adidas breekt met hem. Het is zelfs zó erg dat de ex van Kim, Pete Davidson (die een relatie met haar had na Kanye), in traumatherapie zit vanwege zijn aanvaringen met de rapper. Hef-tig!

Bron: TMZ / RTL Boulevard