Kanye West doet weer gooi naar Amerikaans presidentschap

Kanye West

Kanye West gaat het weer doen. Hij stelt zich weer kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. Of nou ja, 'weer'. Vorige keer kwam het ook niet erg uit de verf. Hij heeft wel al een tagline: 'Ye24'. Catchy niet?

Never a dull moment met Kanye West, of 'Ye', zoals we 'm tegenwoordig eigenlijk moeten noemen. Na de ophef om zijn racistische en antisemitische uitspraken van een paar weken geleden, lijkt dit het uitgelezen moment om maar weer eens een gooi te doen naar het Witte Huis, aldus de rapper. In een video op Twitter, waar hij sinds afgelopen week (dankzij Elon Musk) weer is teruggekeerd na een verbanning, was hij lekker weer de bizarre Kanye die we hebben leren kennen. Dus we moeten het maar van 'm aannemen dat hij inderdaad Joe Biden z'n huis uit wil zetten. Het geld heeft hij. Zij het iets minder dan voor hij zich uitsprak tegen het Joodse volk.

Ye/Trump '24?

Omdat Kanye verder geen grootheidswaanzin heeft, was hij naar Florida afgereisd om Donald Trump te vragen of die zijn running mate wilde worden bij de komende verkiezingen. 'The Donald' liet de afgelopen week al weten dat hij weer meedoet in 2024. Dus Ye had het voorstel gedaan om het dan maar samen te doen en bood Trump, gul als hij is, dat die zijn running mate mocht worden. Die voelde daar echter weinig voor. In z'n video zegt Ye: "Hij begon tegen me te schreeuwen en zei dat ik zou verliezen", Verrassend.

Ongenode gasten

Het was sowieso een heel ongemakkelijk diner bij de oud-president, ook omdat Ye allemaal mensen had meegenomen zonder uitnodiging. En het waren niet echt de gezelligste gasten. Zo schoof ook de beruchte nationalist en openlijke racist Nick Fuentes aan. Niet heel handig gezelschap als je net allerlei racistische dingen hebt geroepen, maar zo'n vrije geest is Kanye nu eenmaal. Trump was 'not amused', zo schreef hij zelf. Hij vond 't diner "snel en saai". Op zich een prima combinatie zou je zeggen. Als iets saai is kan het maar beter snel afgelopen zijn. Adviseurs van Trump lijken in The Washington Post te suggereren dat hij het diner minder vervelend vond als dat hij nu doet voorkomen. Een adviseur zegt het "verschrikkelijk" te vinden dat Trump zich inlaat met lieden die antisemitisme en haat hebben gepromoot.

Poging twee

In 2020 deed de rapper, modeontwerper en ondernemer ook al eens mee aan de presidentsverkiezingen. Hij zou toen meedoen met een onbekende Amerikaanse dominee uit de staat Wyoming, maar dat liep anders dan hij had gehoopt. Hij zou toen meedoen namens de 'verjaardagspartij'. Die naam had hij gekozen omdat als hij zou winnen, het voor iedereen zou voelen als hun verjaardag. Ja, dat heeft hij echt gezegd. Uiteindelijk deed hij maar mee in twaalf van de vijf staten, waar hij toch nog 70.000 stemmen wist te verzamelen. Helaas voor hem had hij er nog 81 miljoen nodig gehad om daadwerkelijk te winnen.

Bron: ANP / Veronica Superguide