Irene uit Over Mijn Lijk overleden: ‘Dank voor alle fijne momenten’

Verdrietig nieuws van het Over Mijn Lijk-team: Irene, is net als haar moeder, overleden aan kanker. Ze werd 29 jaar.

Door Birgit Roobol
Over Mijn Lijk Irene
© NPO

Dat vertelt Tim Hofman op Instagram. ‘Lieve vrienden en kijkers van Over mijn lijk, met een zwaar hart moeten we jullie mededelen dat Irene is overleden’, schrijft hij. Tim vertelt ook dat het de laatste tijd wel echt slechter ging, ‘maar het overlijden was toch plotser dan verwacht.’

Team Terminaal

‘Team Terminaal’, zoals moeder en dochter zichzelf noemden, is niet meer. Irene deed officieel mee aan het programma, maar ook moeder Patrizia is vaak te zien. Moeder en dochter hadden allebei uitgezaaide borstkanker. Bij Patrizia was het uitgezaaid naar de lever, bij Irene naar de hersenen. Moeder Patrizia overleed in juli van dit jaar.

Fijne herinneringen aan Irene

‘Irene was iemand waar je zo ongelooflijk slap mee kon lachen – net als met haar moeder trouwens’, schrijft Tim verder. In het uitgebreide bericht deelt hij zijn herinneringen aan Irene. Zo schrijft hij dat hij haar drie dagen voor haar overlijden nog opzocht in het hospice.

Een prachtige plek, ze was alleen chagrijnig over één ding: ze mocht niet binnen roken. Geen sigaretten, geen jointjes. Ze vond dat maar een domme regel”, schrijft de presentator. “En daarom toen rookte ze, met tegenzin, maar buiten. Zieker ging ze toch niet worden. Dat roken ging niet meer zelf, wij hielpen een handje. Een gezellig moment, en meteen ons laatste. Dank voor alle fijne momenten, Irene”, schrijft Hofman. “Je wordt onthouden. Doe je moeder de groetjes van me en rust zacht.