Tim Hofman, Over mijn lijk s9

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tim Hofman, Over mijn lijk s9

Deze OML'ers worden gevolgd in Over mijn lijk 2021

|
|

Laatste update:

Tim Hofman gooide vorige jaar hoge ogen met Over mijn lijk en logischerwijs kon hij dan ook een tweede seizoen niet weigeren. Hoewel er daarvan nog geen releasedatum bekend is, weten we sinds vandaag wel wie er meedoen.

Opnieuw volgt Tim Hofman vijf ongeneeslijk zieke jongeren die nog alles uit het leven willen halen.

Levensgenieter Jip

De eerste kandidaat is de 26-jarige Jip. Zij lijdt aan een hersentumor. "Dat is niet gemakkelijk, maar aan de andere kant geniet ik heel erg van mijn leven. Zoveel ik kan. Ondanks de beperkingen en de heftigheid die het met zich meebrengt", zo vertelt de jonge moeder alvast in de onderstaande video.

Roy uit Oldenzaal

De tweede deelnemer is de dertigjarige Roy uit Oldenzaal. "Ik doe dit jaar mee aan Over mijn lijk, omdat ik een hersentumor heb", vertelt hij openhartig in de video hieronder. "Ik ben er toen ze erachter kwamen direct aan geopereerd en toen hebben ze een klein gedeelte weg weten te halen. Vervolgens hebben ze nog een keer een poging gedaan." Maar helaas mocht die operatie niet baten. 

De 16-jarige Kiki

En daar blijft het niet bij, want ook de pas 16-jarige Kiki laat zich portretteren. Deze vrolijke meid heeft in haar korte leven al veel te verduren gehad. " Ik heb leverkanker met uitzaaiingen in mijn longen. Daarom doe ik dit seizoen mee met Over mijn lijk", vertelt ze ondanks alles met een lach op haar gezicht. "Ik ben ziek geworden in 2019 toen we op vakantie zijn gegaan naar Thailand." Uiteindelijk bleek het foute boel. "En in maart 2020 hebben we het slechte nieuws gekregen dat ik niet meer behandelbaar ben."

De Zoetermeerse Francis

De 32-jarige Francis stond midden in het leven toen in 2018 het noodlot toesloeg. "Ik heb sinds december 2018 een glioblastoom. Dat is een snel groeiende kwaadaardige hersentumor en ik heb daarnaast ook nog een andere zeldzame ziekte. Dat is een bloedziekte: essentiële trrambocytose. En dat zorgt er eigenlijk voor dat je lichaam te veel bloedplaatjes aanmaakt." Ondanks deze heftige tegenslagen hoopt ze er nog altijd het beste van te maken.

Deelnemer Patrick (31)

De emotionele verhalen blijven zich opstapelen. Op 26 oktober 2020 is namelijk deelnemer nummer vijf -  Patrick - al overleden, "of naar eigen zeggen: naar een nieuwe poort in zijn leven gereisd." Deze jonge vader van 31 jaar kreeg vlak voor zijn emigratie naar Aruba te horen dat hij leed aan darmkanker met uitzaaiingen in het buikvlies. "Daarbovenop ook nog eens een zeldzame vorm zegelringcelcarcinoom."  Dit werd hem uiteindelijk fataal.

28-jarige Irene

Tot slot zien we ook de 28-jarige Amsterdamse Irene terug. In 2018 werd er bij haar uitgezaaide borstkanker gediagnosticeerd. "In eerste instantie zat het in mijn lever, acht lymfeklieren en in mijn rechterborst. Inmiddels is het ook uitgezaaid naar mijn hersenen." Hoe zij ondanks deze heftige diagnose toch positief door het leven gaat, hoor je alvast in de video hieronder.

Wanneer het negende seizoen van Over mijn lijk van start gaat, is helaas nog niet bekend. We houden het natuurlijk in de gaten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder