Milla Jovovich, Monster Hunter

Veronica Superguide logo
Milla Jovovich, Monster Hunter

Interview Monster Hunter Milla Jovovich: ‘ik was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De sciencefictionfilm Monster Hunter draait vanaf vandaag in de bioscoop. Real-life liefjes Milla Jovovich en Paul W.S. Anderson werkten na de Resident Evil-serie opnieuw aan een gameverfilming. Wij spraken het koppel over hun samenwerking.

Als een onverwachte zandstorm Captain Artemis (Milla Jovovich) en haar militaire eenheid transporteert naar een nieuwe wereld, komen ze terecht in een gigantische en angstaanjagende plek vol monsters. En die wezens zijn niet zomaar te stoppen met een paar geweren.

Milla Jovovich – Captain Artemis

Paul W.S. Anderson - regisseur

Hoe maak je een film die zowel leuk is voor gamers als voor de mensen die nog nooit van Monster Hunter hebben gehoord?

Paul: Nou, elf jaar geleden speelde ik het spel voor het eerst. Ik kreeg hetzelfde gevoel wat dr. Alan Grant (Sam Neill) van Jurassic Park had toen hij voor het eerst een dinosaurus zag: ik werd gewoon weggeblazen. Dus ik heb die beleving in de film gestopt. Het personage Mila komt uit onze wereld en ziet net als alle mensen die de game niet kennen deze fantastische wereld voor het eerst. De gamers krijgen daarentegen het gevoel terug wat zij kregen toen zij net aan de game begonnen.

Interview Monster Hunter Milla Jovovich: ‘ik was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan’

Deze sci-fi zit vol met bizarre scènes. Wat is het absurdste dat jullie buiten de film om met elkaar hebben gedaan?

Milla: Nou gisteravond hadden we een feestje… toen luisterden we naar Journey… en ik laat de rest wel over tot je verbeelding haha.

Paul: Het is een film voor dertien jaar en ouder toch? Nee grapje. We hebben drie kinderen gemaakt, dat is best cool.

Milla: Maar we hebben ze niet gisteravond gemaakt hoor! Oké zonder grappen, eh: we zijn op onze laatste vakantie voordat we kinderen kregen gaan scubaduiken met mantaroggen op de Malediven. Dat was echt vet.

Heel december gratis films tijdens de Ziggo Uitpakweken!

En wat is jullie gekste ervaring tijdens de filmopnames?

Paul: Ha, nou ik wou écht niet filmen voor een green screen. Dus we gingen naar Namibië ergens in the middle of nowhere voor toffe beelden. De hele cast en crew leefden in tentjes en er was amper water en elektriciteit.

Er stond één filmlocatie op mijn bucketlist waar ik Milla supergraag mee naartoe wou nemen: de berg Spitzkoppe. Dus we gingen daarheen voor opnames, op haar verjaardag, met een superklein vliegtuig.

Milla: Ik was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan. Ik zei tegen iedereen “jongens wie Instagram heeft, plaats je laatste bericht, want dit vliegtuig gaat neerstorten.”

Paul: Dat zei ze echt. Toen we eindelijk bij de berg aankwamen was ze er zo klaar mee. Milla en Tony Jaa (The Hunter) hadden een vechtscène en zij was bikkelhard. Keer op keer werd ze op de grond gegooid, zelfs zo hard dat haar arm ging bloeden en tot haar ogen knalrood werden. De oogballen waren gewoon megaverbrand.

Milla: Daarna was ik inderdaad zo done. Ik was zo niet meer onder de indruk van de prachtige omgeving. Ik wou gewoon naar huis en nooit meer een rots zien. Niet alleen ik hoor, iedereen riep “Paul, schiet dit nou gewoon op een green screen!”

Paul: En ik bleef maar zeggen tegen haar “het ziet er zo vet uit, geniet jij ook net zo van je verjaardag als ik?” haha!

Interview Monster Hunter Milla Jovovich: ‘ik was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan’

Klinkt alsof het zware opnames waren! Heb je ooit getwijfeld of je Captain Artemis moest gaan spelen?

Milla: Paul werkte zo’n tien jaar lang aan het script voor Monster Hunter. Elke keer kreeg ik weer een nieuwe versie om te lezen. Op een dag zei hij tegen mij: “oké ik heb er weer eentje, maar let op: deze heb ik met jouw als hoofdrolspeelster in gedachten gemaakt.” Note: we waren toen nét klaar met de Resident Evil-reeks. Ging ik nu opeens van het jagen op zombies naar het jagen op monsters?!

Maar natuurlijk schreef Paul dit personage, waarvan hij wist dat ik haar geweldig ging vinden. Toch zei ik tegen hem: “waarom wil je weer met mij werken? Je hebt keuze uit zoveel andere actrices, waaronder Kate Beckinsale!

Paul: Ja, maar ik heb gehoord dat zij niet zo houdt van verbrande oogballen…

Monster Hunter draait vanaf vandaag in de bioscoop!

Lees verder