Maurice Married at First Sight

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maurice Married at First Sight
Married at First SightInterview

MAFS-Maurice doet boekje open over breuk met Dennis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Married at First Sight-publiekslieveling Maurice kan eindelijk openlijk terugblikken op zijn tv-avontuur. In gesprek met Veronica Superguide doet hij een openhartig boekje open over plotselinge bekendheid, het Arjan-debacle én zijn relatiestatus met Dennis.

We zullen er niet omheen draaien: Maurice en Dennis hebben géén relatie, zo vertelt de geliefde MAFS-kandidaat ons. Hij vindt het belangrijk om de kijker ook die minder leuke informatie te geven. "Mensen leven wekenlang mee en hebben net in de laatste aflevering gezien dat we op een grote roze wolk zitten. Dat klopt dus niet meer met de werkelijkheid van nu."

Waarom is het niets geworden tussen Maurice en Dennis?

De mannen hebben absoluut geen ruzie. Ze komen zelfs nog bij elkaar over de vloer. "Maar dan niet in relationele zin. Ik heb er een goede vriend aan overgehouden." Waarom schoot cupido uiteindelijk niet raak, ook al zag het er zo goed en romantisch uit tijdens hun eindgesprek? "Dennis gaf op een gegeven moment - gelukkig heel duidelijk en eerlijk - aan dat hij geen verliefdheid voelde. Waar ik steeds verder steeg op mijn roze wolk, bleef 'het' gevoel bij hem uit. Toen besloten we dat het beter is om ermee te stoppen."

Maurice en Dennis MAFS

Gevoelens

Heeft Maurice helemaal geen gevoelens meer voor Dennis? Hij was tenslotte niet degene die aangaf geen verliefdheid te voelen. "Kijk, natuurlijk is dat in het begin lastig. Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets deed. Maar omdat Dennis er zo eerlijk over was, kon ik het ook best snel verwerken. Die verliefdheid ging vanzelf weer weg omdat ik wist dat hij dat niet zo voor me voelde." Maurice wil het nu even rustig aan doen. Er is op dit moment geen andere man in zijn leven.

Maurice en Arjan

Voordat Dennis op zijn MAFS-pad kwam, trouwde Maurice met Arjan - de matchmakers vonden dat wel een geschikt koppel. Nou... inmiddels weten we beter. Arjan nam, geteisterd door paniekaanvallen, extreem snel afstand van het experiment. Nog vóór de huwelijksreis. Hij gaf aan Maurice meer als 'broer' te zien, maar dat vindt Maurice zelf nog altijd een lastig verhaal. "Ik denk niet dat hij met het experiment mee moest doen. Of je doorloopt het helemaal, of je doet het niet."

'Dit is niet de insteek van het experiment'

"Kijk", legt hij uit, "iemand hoeft mij niet leuk te vinden en iemand mag mij afwijzen. Zeker. De manier waarop vond ik alleen wel heel pijnlijk." Arjan leerde hem niet echt kennen. "Dat geldt andersom ook. Ik heb een naam en een gezicht, verder is me nog veel onbekend omdat hij zo vroeg al de stekker eruit trok. Het gevoel dat ik geen échte kans kreeg, leeft nog steeds. Dit is niet de insteek van het experiment."

Arjan en Maurice

Bedreigingen

Hebben de ex-mannen nog wel eens contact? Nee, momenteel niet, maar toen Arjan heftige bedreigingen ontving, zochten ze wel contact. "Arjan zal nooit een vriend worden. Daar is hij voor mij het type niet voor en daar is te veel voor gebeurd. Wel wil ik er voor hem zijn omdat we toentertijd toch zijn getrouwd. Dat zal altijd een soort verbintenis blijven. Heftige (doods)bedreigingen gun ik uiteraard niemand. Hij weet dat-ie altijd contact kan zoeken als hij wil praten."

Ziekenhuisopname

Een tijdje nadat Dennis kenbaar maakte geen verliefdheid te voelen, kwam er nog een grote tegenslag voor Maurice: hij belandde in het ziekenhuis met een darmperforatie (gaatje in de darmwand). Hij liep ook nog eens corona op. Inmiddels - dit speelde rond januari - gaat het weer stukken beter met Maurice en voelt hij zich weer fit en gezond.

Veel geleerd

Twee pijnlijke afwijzingen, een heftige ziekenhuisopname... dat gaat je niet in de koude kleren zitten, zou je denken. Maar dan ken je Maurice nog niet. "Het programma heeft me zoveel gebracht, joh", glundert hij. "Het contact met het team en veel van mijn mede-kandidaten is zó goed. Er ging een wereld voor me open. En mijn geloof in de liefde is, ondanks twee afwijzingen, zeker niet verdwenen - in tegendeel. Door de ervaringen met Arjan ken ik mezelf beter en weet ik sneller wat ik niet wil. Ben kritischer geworden. Eerst keek ik juist wat ik wél wil in een man, nu is dat meer andersom."

Nederland houdt van Maurice

Zitten er dan helemaal geen negatieve kanten aan het hele MAFS-avontuur, ondanks twee liefdesafwijzingen? Nee, eigenlijk niet, lacht Maurice. "Het enige dat ik misschien een beetje moeilijk vond, waren de reacties op straat van de laatste weken. Mensen zijn heel lief en waren heel enthousiast over mij en Dennis. Zij zitten in die stijgende lijn van de tv-uitzendingen. Ik wist al die tijd hoe het eindigt en dat is lastig: niet omdat ik nog gevoelens voor Dennis heb, want dat is niet zo, maar omdat het beeld helemaal niet meer klopt met de werkelijkheid."

Verder oogt de geliefde kandidaat als één groot dankbaar brok positiviteit dat zich niet uit het veld laat slaan. "Nederland heeft me omarmd. Het is fijn om te weten dat mensen je accepteren en waarderen als je gewoon jezelf bent."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder