• Married at First Sight

Bedreigde MAFS-Arjan slaat terug naar makers: 'Ben verkeerd neergezet'

Arjan MAFS

Hoe gaat het nu met de veelbesproken Married at First Sight-deelnemer Arjan? Niet zo heel goed, blijkt uit een interview waarin hij de makers van het programma een veeg uit de pan geeft.

Bedreigd

De bloemist wordt bedreigd, geeft hij aan in gesprek met het AD. "Ik ben in Married at First Sight gestapt om de liefde te vinden en volgde mijn hart. Daar ondervind ik nu schade van. Ik krijg nu negatieve recensies van mensen die nooit mijn klant zijn geweest." Ze bellen hem op en schelden hem uit. "Ik krijg dagelijks bedreigingen. De politie kan er vooralsnog niets mee, want anoniem, maar adviseren me om een dossier bij te houden.

'Verkeerd neergezet'

"Ik ben verkeerd neergezet", aldus Arjan. Hij gooide vrij snel de trouwhandoek in de ring na meerdere paniekaanvallen en zag de match met Maurice totaal niet. Volgens MAFS-expert en matchmaker Eveline Stallaart liet Arjan zijn ware aard te laat zien. Er kwam ook kritiek op de makers: zo vond De Telegraaf dat de kandidaat veel te hard is aangepakt in de montage

Anyway: Uiteindelijk liet Arjan zijn (toen nog) man alleen op huwelijksreis gaan, tot groot ongenoegen van heel veel kijkers. Dat zit volgens Arjan allemaal toch wat anders in elkaar: "Ik had een doktersadvies om niét in het vliegtuig te stappen", zegt hij. "Dat hebben ze niet laten zien of verteld. Ik ben anders neergezet dan de enthousiaste, startende ondernemer die ik ben. En bovendien, nu lijkt het alsof Maurice en ik elkaar helemaal niet mogen, maar we hebben goed contact met elkaar."

Arjan en Maurice MAFS
© Nander de Wijk/NT Visuals

"Ik ging over mijn grenzen, voor het programma en om het Maurice naar de zin te maken", gaat Arjan verder. "Ik wilde bijvoorbeeld geen openingsdans, want ik vind dat iets voor heterostellen. Ik wilde het wel proberen, maar mijn lijf liet dat niet toe. Ik kreeg paniekaanvallen. En dan ga ik geen theater maken."

Arjan belandde in het ziekenhuis

Arjan belandde op de eerste hulp nadat Carlo Boszhard en een cameraploeg bij 'm langskwamen om toch nog te kijken of hij naar Porto wilde gaan voor de huwelijksreis. Maar: "Ze zagen ook wel dat het niet ging en stelden voor om een brief te schrijven aan Maurice. Ik raakte verder in paniek, ik vond het onmenselijk om hem zo af te schepen." Die avond zat hij als een soort zombie op de bank. "Ik kreeg zware medicatie, een soort Xanax, om rustig te worden. Ik zat als verdoofd op de bank."

MAFS-makers 'hebben informatie weggehouden'

Het steekt de bloemist wel dat de makers volgens hem informatie weglieten. "De productie heeft niet aan Maurice verteld dat ik niet mocht vliegen en niet zou komen. Ze lieten hem in het ongewis tot ze die brief overhandigden. Ik had nog een video opgenomen om het Maurice uit te leggen, maar die hebben ze niet aan hem laten zien. Ze hebben informatie weggehouden."

Om toch nog een béétje positief af te sluiten: Arjan zegt dat hij nog goed contact heeft met Maurice. "Ik hoop dat Maurice heel gelukkig wordt. En ik sta nog steeds open voor een leuke man in mijn leven. Dat is zo welkom."

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.