Humberto Tan

Veronica Superguide logo
Humberto Tan

Humberto Tan boos op KNVB na keuze voor De Boer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Presentator Humberto Tan is niet te spreken over de selectieprocedure die de KNVB heeft gevolgd om een nieuwe bondscoach aan te stellen. Volgens Humberto, voorzitter van de speciale diversiteitscommissie Mijnals, ging de KNVB "niet eens het gesprek aan met iemand met een migratieachtergrond".

Dat zegt de Holland's Got Talent-host - die recent nog DWDD afwees - in gesprek met De Telegraaf. Gisteren werd bekend dat Frank de Boer Ronald Koeman opvolgt als bondscoach, maar die procedure was volgens Humberto een wassen neus.

Niet-witte mensen

De commissie drong er bij de KNVB op aan om "breed te kijken en ook met niet-witte mensen te praten, van wie de KNVB dacht dat ze ook geschikt zouden kunnen zijn voor de functie van bondscoach". Humberto, die de laatste tijd niet bepaald een blad voor de mond neemt, voegt daar ook aan toe: "En áls ze die zouden afwijzen, dat dan met een goede motivatie te doen."

'Bedonderd'

De Mijnals-commissie, in het leven geroepen na het racistische incident met Excelsior-voetballer Ahmad Mendes Moreira (hij werd racistisch bejegend), voelt zich "bedonderd". "Vanaf dag één stond vast dat Frank de opvolger zou worden van Ronald Koeman. De rest was allemaal een beetje cosmetisch, dus voelt de commissie zich bedonderd." En het gesprek dat de KNVB met Frank Rijkaard voerde, was volgens Humberto een beetje nep. "Hij is als alibi gebruikt: kijk eens hoe we met diversiteit bezig zijn. Onzin, want het is algemeen bekend dat Frank al zeven jaar niet meer de ambitie heeft om iets in de voetballerij te doen." De KNVB zegt in een reactie in De Telegraaf het volgende: "Diversiteit is een factor die is meegewogen in het proces waarbij we op zoek zijn gegaan naar de beste kandidaat." De volledige reactie lees je hier.

Lees verder