Angela de Jong in Jinek op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in Jinek op RTL 4

Hoofdredacteur AD woest na kritiek op ‘betaling’ Angela de Jong

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis haalt uit naar critici die stellen dat zijn tv-columniste Angela de Jong vast wel betaald krijgt voor haar tv-optredens in talkshows. Nijenhuis heeft "een bloedhekel" aan die "onzin".

Hij klom in de pen en beet fel van zich af. Volgens Nijenhuis moet een tv-columniste kunnen incasseren. Maar: "aan één ding heeft ze een bloedhekel, en wij als krant ook. En dat is als er dingen worden gezegd die pertinent niet waar zijn. Zo ging het deze week, op diverse platforms en zelfs onze brievenpagina, over haar 'lucratieve talkshowschnabbels'."

Geen geld

Angela krijgt dus niets voor haar tv-optredens. Die bewering van onder meer Mediacourant is dus fout. "Hier haar jaaropgave over 2019", begint Nijenhuis op te sommen. "Jinek: 0 euro. Pauw: 0 euro. DWDD: 0 euro." Oké, dat punt is wel duidelijk. 

Wel chocolade

"Gasten krijgen wel een maaltijd voorafgaand aan de show, maar daar bedankt Angela altijd voor, omdat zij bang is te moeten boeren aan tafel", zo onthult Nijenhuis. Overigens krijgt Angela wel op een andere manier een soort tegemoetkoming voor haar optreden in die shows. Zo kreeg ze van Beau en Goedemorgen Nederland een - jawel - reep Tony Chocolonely caramel zeezout. Lekker hoor! De andere lekkernijen check je hier

Kritiek

Begin deze week kwam er veel kritiek op De Jongs optreden in talkshow Jinek afgelopen vrijdag. Kan ze nog wel objectief en onafhankelijk schrijven wanneer ze zo vaak zélf in tv-programma's zit? En is het niet héél toevallig dat ze even later Jinek-concurrent Op1 de grond in boorde? En - de allerbelangrijkste vraag - heeft Jinek haar óók een heerlijke chocoladereep gegeven?

Lees verder