Will Smith Oscars 2022.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Will Smith Oscars 2022.
OscarsHollywood

Hollywood-sterren reageren op Oscar-klap van Will Smith: 'Zo doen we dat!'

|
|

Laatste update:

De Oscars zijn vannacht behoorlijk ondergesneeuwd door het gewelddadige incident tussen Will Smith en Chris Rock. Verschillende celebrities hebben inmiddels gereageerd. Het is nu al één van de meest bizarre dingen die ooit zijn gebeurd bij de Oscars

'G.I. Jane'-grap

Will Smith beklom tijdens de uitzending van de 94e Academy Awards het podium om een klap te geven aan komiek Chris Rock. Dat deed hij omdat deze een grap maakte over de haardracht van diens vrouw Jada Pinkett Smith. Chris Rock wees naar Jada en zei: "Jada, G.I. Jane 2, ik kijk ernaar uit!" - verwijzend naar de film G.I. Jane, waarin Demi Moore kaal te zien is. Een gevoelig onderwerp, omdat de actrice Jada Pinkett Smith kampt met de auto-immuunziekte alopecia, waarvan haaruitval een bekend verschijnsel is.

'And that's how we do it'

Zoonlief Jaden Smith staat duidelijk achter zijn vader. "And That's How We Do It", Twitterde hij aanmoedigend, ofwel: "En zo doen we dat!" Voor het meerendeel ligt de situatie iets genuanceerder.

Kathy Griffin: 'Slechte manieren'

Veel Hollywood-sterren keuren het gedrag van Will Smith af. Zoals Kathy Griffin: "Laat me je iets vertellen. Het getuigt van slechte manieren om een podium op te lopen en fysiek een komiek aan te vallen." De comedienne en actrice ontfermt zich over het lot van cabaretiers en stand up comedians. "Nu moeten we ons zorgen maken wie de volgende Will Smith gaat zijn in comedyclubs en theaters." 

Minnie Driver: 'Moeilijk om te zien' 

Ook Judd Apatow - de regisseur van komische films zoals The 40 Year Old Virgin en Knocked Up omschreef het incident als: "Een compleet verlies van controle, woede en geweld." Op de rode loper reageerde ook nog Good Will Hunting-actrice Minnie Driver: "Het was heel persoonlijk. De emoties liepen hoog op in de zaal. Ik hoop dat ze (Will Smith en Chris Rock, red.) "het later goed maken met elkaar. Het is moeilijk om iemand zo'n pijn te zien lijden." 

Cher kijkt verbaasd

Ook is er een heel legioen aan Hollywood-sterren in volle verbazing achtergebleven. Zoals zangeres Cher: "Ik was net even niet aan het kijken, waardoor ik de reden voor de klap van Will Smith heb gemist. Heb nog steeds geen idee waarvoor die was."  De Britse komiek Matt Lucas zegt op Twitter: "Ik dacht dat ik dit gedroomd had, maar het is echt gebeurd." 

Mia Farrow: 'Het was maar een grap...' 

Mia Farrow, ex van regisseur Woody Allen en tevens de legendarische actrice uit Rosemary's Baby noemde het "gewoon een grapje", en zelfs "een milde grap naar de maatstaven van Chris Rock." 

Sophia Bush: 'Allebei tot inkeer' 

One Tree Hill-actrice Sophia Bush vindt dat beide heren wel een lesje in gedragsmanieren kunnen gebruiken: "Geweld is niet oké. Een aanval is nooit het antwoord." Toch vervolgt ze: "Het afkraken van iemands auto-immuunziekte is fout. Vooral als dat expres gebeurt. Ze moeten allebei tot inkeer komen.

Wie hebben er eigenlijk gewonnen? 

De Academy Awards hadden voor Will Smith niet gekker kunnen verlopen. Want diezelfde avond won de acteur nota bene de Academy Award voor beste acteur voor zijn rol in King Richard. Tijdens zijn dankwoord bood hij zichtbaar geëmotioneerd zijn excuses aan aan de Academy. 

Ondanks dat het evenement redelijk is overschaduwd door het incident, zijn er ook nog een hoop mooie momenten te zien deze Oscars. Hier vind je een lijst met de winnaars van de 94e Academy Awards.

De hoogtepunten van de Oscars kijk je vanavond om 22:00 uur op FilmBox (kanaal 13 op Ziggo.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder