Chris Rock en Will Smith

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Rock en Will Smith
OscarsOphef

Woedende Will Smith slaat Chris Rock tijdens Oscars

|
|

Laatste update:

Vannacht werden in Los Angeles voor de 94ste keer de Academy Awards uitgereikt. Daar gebeurde iets opmerkelijks. Will Smith heeft komiek Chris Rock een mep verkocht op het podium nadat die een grap maakte over Jada Pinkett-Smith, de echtgenote van Will Smith.

Grap viel verkeerd

Rock maakte een grap over G.I. Jane, een filmrol waarin Demi Moore met gemillimeterd haar te zien is. Chris Rock suggereerde dat Jada de hoofdrol van G.I. Jane zou kunnen spelen. Jada Pinkett-Smith lijdt echter aan alopecia, een ziekte waarbij je last krijgt van haaruitval.

Woedende Will Smith

Die grap schoot bij Will Smith duidelijk in het verkeerde keelgat. De acteur liep het podium op en gaf Chris Rock een klap. Vervolgens liep hij weer terug naar zijn plek en bleef hij woedend. "Hou de naam van mijn vrouw uit je f*cking mond”, riep hij.

In de reclamepauze na het incident zou Denzel Washington naar Will Smith en Jada Pinkett-Smith zijn toegelopen om ze te troosten.

Academy Award voor beste acteur

De uitreiking was een emotionele rollercoaster voor Will Smith. Want later op de avond won de acteur de Academy Award voor beste acteur voor zijn rol in King Richard. Tijdens zijn dankwoord bood hij zichtbaar geëmotioneerd zijn excuses aan aan de Academy. 

'Keuren geweld niet goed' 

Het vakblad Variety heeft inmiddels laten weten dat de politie in Los Angeles geen aangifte zal doen tegen Will Smith. De Academy laat in een verklaring weten "geen enkele vorm van geweld goed te keuren." 

De hoogtepunten van de Oscars kijk je vanavond om 22:00 uur op FilmBox (kanaal 13 op Ziggo).

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder