Parasite-regisseur Bong Joon Ho

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Parasite-regisseur Bong Joon Ho

Hollywood maakt zich klaar voor de Oscars!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Haal de slaap uit je ogen, leg de hapjes en drankjes klaar en trommel je vrienden en/of familieleden op via Zoom, want vannacht is het eindelijk zover: de Oscar-uitreiking. Wij vertellen je nog snel wat dingen die je moet weten.

Sobere setting

Na zo'n twee maanden vertraging is het vannacht eindelijk zover: de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld! Verwacht geen ellenlange rodelopershow en een bomvolle zaal, want het coronavirus maakt dat nog altijd onmogelijk. Hollywood viert het dus opnieuw in een relatief sobere setting. In de zaal zitten dus alleen de genomineerden, elk met maximaal één andere gast. En de meeste van hen hebben geluk: of ze nu winnen of niet, de genomineerden in de categorieën beste acteur, actrice, regisseur, mannelijke bijrol en vrouwelijke bijrol krijgen een goodiebag ter waarde van 200.000 dollar, ka-ching!

Gaat Netflix aan kop?

Wij voorspelden het al in onze recensie: de dramafilm Mank heeft vanavond de meeste kans om een beeldje in de wacht te slepen. Met tien nominaties zijn zij de koploper. Echter, onderschat Netflix-films Ma Rainey's Black Bottom, The Trial of the Chicago 7 en Da 5 Bloods ook niet. Voor die eerste is de vorig jaar overleden Chadwick Boseman ook nog in de race om postuum het beeldje voor 'beste acteur' in de wacht te slepen.

Andere belangrijke genomineerden

Verder zijn onze ogen gericht op de film Nomadland, een drama over een werkeloze weduwe die in haar camper door Amerika trekt, die bij de afgelopen tijd al behoorlijk wat prijzen binnensleepte. Verder letten we natuurlijk ook op de (buitenlandse) films met een Nederlands tintje: Quo vadis Aida?, de tragikomedie Druk, The Mole Agent en The Letter Room. Bekijk hier alle genomineerden per categorie.

Benieuwd wie een Oscar mee naar huis neemt? De uitreiking is rond 02.00 uur te zien op Fox. Kom nu alvast in de sfeer met deze heerlijke blunders.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder