Ranking The Stars gaat door, op RTL5. Paul de Leeuw keert terug als presentator

Veronica Superguide logo
Ranking The Stars gaat door, op RTL5. Paul de Leeuw keert terug als presentator

Hoera! Ranking The Stars keert tóch terug!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Met het vertrek van Paul de Leeuw was eigenlijk al duidelijk dat Ranking The Stars niet meer terugkeerde bij de publieke omroep. RTL wil de benevelde BN’ers wél weer wat zendtijd geven.

Ranking The Stars keert terug bij RTL, om precies te zijn: RTL5. Paul de Leeuw zal de show wederom presenteren.

Twee maanden geleden maakte BNNVARA al bekend dat het zou stoppen met de populaire quiz, omdat de meligheid niet langer zou passen bij de publieke omroep. RTL ziet een terugkeer best zitten op RTL5; oud-presentator Paul de Leeuw verhuisde immers al naar de commerciële zender. Het vertrek van De Leeuw maakt het voor BNNVARA sowieso lastig om verder te gaan: hij presenteerde bijna alle afleveringen in de vijftien seizoenen bij de publieke omroep.

Ranking The Stars

Ranking The Stars gold jarenlang als één van de grappigste shows op de Nederlandse televisie. Er zat weliswaar een spelelement in, maar het belangrijkste waren de aangeschoten bekende Nederlanders die elkaar voortdurend in de zeik namen. Hans van der Togt en Viola Holt werden berucht…

...maar ongemakkelijk werd het soms ook, zoals die keer dat Ajouad Al Miloudi beweerde dat Patty Brard niets had betekend voor de maatschappij. Dat werd… een lastig avondje voor iedereen!

Ranking The Stars past volgens programmadirecteur Peter van der Vorst prima bij de ‘brutale uitstraling van RTL5’. Er gingen al wat langer geruchten dat RTL geïnteresseerd was in het programma, en nu BNNVARA ermee stopte lag de weg helemaal open. Paul de Leeuw werkt al samen met een redactie om een panel met BN’ers samen te stellen.

Wie er precies meedoen aan het vernieuwde Ranking The Stars, of wanneer de show precies terugkeert, is nog niet bekend. RTL hoopt hier zeer binnenkort wat meer informatie over te delen.

Lees verder