Paul de Leeuw vertrekt na 28 jaar bij BNNVARA

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Paul de Leeuw vertrekt na 28 jaar bij BNNVARA

Paul de Leeuw vertrekt na 28 jaar bij BNNVARA

|
|

Laatste update:

Paul de Leeuw is zo’n presentator die al zó lang bij een omroep zit, dat je niet verwacht dat-ie er ooit nog weg zal gaan. Nou, mooi wel dus. Paul vond 1 juni een mooie datum om bekend te maken dat hij stopt bij BNNVARA. Hij gooide ook direct op tafel dat hij grootse plannen heeft bij RTL.

Talentenjacht

De Leeuw, die al sinds 1990 programma’s maakt voor de VARA, later BNNVARA, wordt onder meer jurylid bij Holland's Got Talent. Hij vervangt Gordon, die het na zeven seizoenen tijd vindt om het stokje over te dragen, bevestigt een woordvoerder van de commerciële zender. Onlangs werd al bekendgemaakt dat de talentenjacht ook een nieuwe presentator krijgt: Humberto Tan. 

‘Het wordt géén reisprogramma’

Wat De Leeuw verder gaat doen, is niet bekendgemaakt. Hij praat met een aantal partijen "die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven”. “Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.”

Afscheid met 'Ranking the Stars'

De Leeuw maakte onder meer De Schreeuw van de Leeuw, Laat de Leeuw, PaPaul, Sint & De Leeuw, Pauls Puber Kookshow, Mooi! Weer de Leeuw, Lekker Laat en De Kwis. Deze zomer is hij bij BNNVARA nog te zien als presentator van Ranking the Stars.

‘Dankbaar’

De Leeuw zegt BNNVARA dankbaar te zijn voor alles wat hij heeft kunnen maken. "Succesvol en minder succesvol. Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren.”

‘Tijd voor een nieuwe stap’

BNNVARA-mediadirecteur Robert Kievit roemt De Leeuw om zijn onstuitbare energie: "Met zijn programma’s en uitgesproken persoonlijkheid heeft Paul eerst de VARA en later BNNVARA door de jaren heen veel kleur gegeven. We vinden het heel jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte.”
Vanavond schuift De Leeuw 'toevallig' aan bij zijn nieuwe collega Humberto in RTL Late Night om het te hebben over liefdesliedjes. Je kunt er vergif op innemen dat zijn overstap ook even besproken zal worden.

Lees verder