BNNVARA stopt met Ranking The Stars én De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
BNNVARA stopt met Ranking The Stars én De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld

BNNVARA stopt met Ranking The Stars én De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Omroep BNNVARA gooit even twee programma’s uit hun assortiment: Ranking The Stars en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld komen niet meer terug op de NPO.

Waarom gaan deze twee shows nu opeens weg? “Wij hebben veel nagedacht over onze maatschappelijke betekenis”, zo begint Gert-Jan Hox, mediadirecteur van BNNVARA, in het AD. “En ik kwam samen met algemeen directeur Karin van Gilst tot de conclusie dat bijvoorbeeld Ranking The Stars niet past bij een inhoudelijk scherpe koers.”Muzikant Spike die in een beker pist? Dat kon echt alleen in Ranking The Stars. Tegelijkertijd het hoogtepunt, maar óók het grote dieptepunt uit de geschiedenis van de show.  

Te veel amusement

In het verleden wezen critici - waarschijnlijk met het Spike-fragment in hun achterhoofd - heel vaak op Ranking als voorbeeld van een programma dat, euhm, niet echt bij de NPO past. Het zou te veel amusement en te weinig informatief zijn. Hox: “Hetzelfde geldt voor De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Een fantastisch programma en tóch gaan we ermee stoppen.”

Matthijs en zijn stacks

Mediadirecteur Hox komt zo dus even twee keer in één week groot in het nieuws. Zo pleitte hij eergisteren nog voor een salarisuitzondering voor zijn grote ster Matthijs van Nieuwkerk. Want als de DWDD-presentator niet meer boven de balkenendenorm  (de poengrens) mag verdienen, “bestaat de kans dat we Matthijs kwijtraken”.Dit hoeft overigens niet het einde van Ranking the Stars te betekenen: ex-presentator Paul de Leeuw zit nu bij RTL. En... 1+1=....

Lees verder