Niek Roozen Expeditie Robinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Niek Roozen Expeditie Robinson
Expeditie Robinson

Hoe ging het met Niek en zijn vader, na Expeditie Robinson?

|
|

Laatste update:

De vorige Expeditie Robinson-aflevering eindigde met een hartverscheurend moment: de vader van kandidaat Niek Roozen overleed in augustus. We kregen dit in memoriam-plaatje te zien omdat Nieks vader eerder in de aflevering nog zijn opwachting maakte via een videoboodschap voor zijn zoon. Hoe verging het Niek en zijn vader na de opnames? Hebben ze nog afscheid kunnen nemen?

Niets missen? Check hier onze Expeditie Robinson-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer.

"Ik had toen, op dat filmpje, eigenlijk het idee dat het zó goed met hem ging", blikt Niek terug in gesprek met het AD. Wat Niek tijdens zijn tijd op het eiland niet wist, is dat het érg slecht ging met zijn vader. Die had zich namelijk al aangemeld voor een hospice. "Zijn ouders zijn ook allebei overleden aan kanker. Ze wilden euthanasie, maar dat kon vroeger gewoon minder snel. Hij wilde dat goed geregeld hebben."

'Ging heel snel'

Pa Ton Roozen leed al jaren aan kanker. Hij vertrouwde zijn zoon wat toe net voordat die op reis ging voor Expeditie Robinson. Niek: "Vlak voordat ik in de taxi stapte naar Schiphol, zei hij: ‘Ik zal op je wachten’." Dat is gelukt. Al ging het na thuiskomst alsnog érg snel achteruit. "Ik had zo gedacht dat we nog meer tijd zouden hebben, maar een dag later gingen we ineens kijken naar een hospice. Toen ging het heel snel. Die switch, dat ik op het eiland dacht dat het zo goed met hem ging naar het plotselinge besef dat hij er over een paar weken niet meer zou zijn, dat had zo’n impact."

Heeft zijn vader nog wat kunnen zien?

De makers van Expeditie Robinson kwamen nog met een mooi gebaar, trouwens: Ton kreeg alvast wat beelden te zien - ook al was Expeditie Robinson toen nog niet op tv. Zo kon hij toch wat meekrijgen van zijn zoon op het eiland. Want, zoals we inmiddels weten: het seizoen kwam drie weken na Tons dood pas voor het eerst op RTL 4.

Hoe gaat het nu met Niek?

Uiteindelijk kwam een gepland afscheid. Met een geplande datum. Niek en zijn familie konden nog samen met Ton de begrafenis regelen. Hoe gaat het nu, maanden later, met de acteur? "Eerlijk gezegd: die realiteit dringt af en toe wel door, maar ook vaak niet. Dan zit ik een soort waas." Het is - en dat is natuurlijk begrijpelijk bij zo'n groot verlies - nog even zoeken. Hoe ga je om met je rouw? "Dat iedereen gewoon doorleeft, daar kon ik in het begin écht niet bij", legt Niek uit. "Zeiden vrienden bijvoorbeeld: ‘Ik heb gezeik op mijn werk’. Dan dacht ik: ‘Gezeik op je werk? Wat kan mij dat schelen?’ Nu gaat het beter. Kan ik me ook weer ergeren aan dingen. En gelukkig ook weer een beetje genieten."

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Lees verder