HLF8-presentator Sam Hagens: ‘Voel me genaaid’

Sam Hagens startte in januari als presentator van talkshow HLF8, en nog geen anderhalve maand later werd de stekker uit het programma getrokken. In HLF8 deelde Sam dat hij zich “Natuurlijk genaaid voelt.”

Sam Hagens in HLF8
© Talpa

Talkshow HLF8 was al een tijd een zorgenkindje van SBS6, en al helemaal toen presentator Johnny de Mol van de buis verdween na zware beschuldigingen van mishandeling. Hélène Hendriks, Leonie ter Braak (en later toch weer Johnny) probeerden de show uit het slop te trekken, maar dat lukte uiteindelijk niet. 

Genaaid

Politiek verslaggever Sam Hagens werd recent aangetrokken als presentator, waardoor kijkers dachten dat HLF8 tóch weer verlengd zou worden. Ondanks dappere pogingen maakte SBS bekend dat de talkshow na 7 april stopt. Tafelgast Rutger Castricum vroeg zich af of Sam zich genaaid voelde door dit besluit, en daarop antwoordde hij bevestigend. “Natuurlijk voel ik me genaaid!” Verder ging hij er niet op in, want hij kondigde meteen het volgende onderwerp aan.

'Niet op m’n gemak'

Rutger en Sam stonden ook nog even stil bij Sams gastoptreden bij Vandaag Inside. Hij verving Wilfred Genee, maar gedroeg zich láng niet zo irritant als de vaste presentator van het programma, waardoor de uitzending een beetje voortkabbelde. Sam: “Ik voelde me niet heel erg op m’n gemak. Ik vond het een hele eer om te doen, maar ook heel erg lastig. Ik begrijp waarom Wilfred dit altijd doet.”

Je ziet HLF8 elke werkdag op SBS6, vanaf 19.30 uur.