HLF8-Hélène Hendriks bang voor Roos Schlikker: ‘Boos takkewijf’

Roos Schlikker schreef laatst een pittige column over HLF8. Ze werd laatst lastminute afgebeld en kon dat niet waarderen. Presentatrice Hélène Hendriks is er nog steeds bang van!

Door Alie Sierkstra
Hélène Hendriks hlf8 column roos schlikker

Roos Schlikker schreef laatst een column over HLF8 voor Het Parool. Ze zou op een avond bij de talkshow aanschuiven om ‘dingen van dingen te vinden’, maar werd lastminute afgebeld. Een redacteur liet haar weten dat ze niet tussen de andere gasten 'paste'. En dat vond Roos niet oké: “En in plaats van mijn standaard ‘Johkangebeuren’-gemompel, hoorde ik mezelf opeens toeteren. (…) Tegenwoordig ben ik een hoekig oud takkewijf. Dus blaas ik tegen de arme redactiejongen: “Darling, een bróék past niet. Jullie hebben me geboekt, dus ik stuur gewoon een factuur. Daag.

'Ik durfde niet meer'

Vanavond paste Roos blijkbaar wel tussen de andere (vaste) HLF8-gasten. Presentatrice Hélène Hendriks beet opnieuw van zich af en kon het niet laten om even naar de column te verwijzen: “Roos, ik moet wel iets opbiechten”, begint ze. “We wilden jou nog afbellen vandaag, maar ja, ik durfde niet meer.” Roos moet lachen: “Ik ben een oud, boos takkewijf, dus dat kan niet.” Hélène vraagt of ze echt boos was. Roos ontkent: “Ik verbaasde mezelf een beetje, want ik was altijd heel nederig bij tv.” Als Hélène grapt dat de redacteur in kwestie nu thuis zit, biedt Roos haar excuses aan: “Het lag niet aan jou.

Gisteren was het trouwens om een heel andere reden onrustig in de HLF8-studio.

HLF8 zie je elke werkdag om 19.30 uur op SBS6.