Benieuwd waar je de enge locaties uit Ares vindt in Nederland? Zoek niet verder!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Benieuwd waar je de enge locaties uit Ares vindt in Nederland? Zoek niet verder!

Hier vind je de creepy locaties uit Ares!

|
|

Laatste update:

Wil je weten waar de belangrijkste scènes uit de Nederlandse horrorserie Ares zijn opgenomen? Netflix heeft een overzichtelijk lijstje online geknald!

Heb je net als uitzinnige Joker-fans zin om je bezoek aan een paar locaties te Instagrammen? Dan heeft Netflix een handige gids paraat. De grootste blikvangers uit de spannende serie vind je op deze locaties. In Ares is de reusachtige sociëteit (met creepy sekteverzamelplaats) één groot gebouw, maar in werkelijkheid zijn er verschillende gebouwen samengevoegd.

De vreemde voordeur van de Ares-soos is de deur van de Ronde Lutherse Kerk in Amsterdam. Da’s helemaal niet zo ver van het Centraal Station!

De ronde ruimte waarin de novieten hun ontgroening doorgaan is onderdeel van het Tropeninstituut; vlak naast Artis!

De scènes waarin de leden van Ares overleggen wat te doen na een tragisch sterfgeval werden gefilmd in Paleis Soestdijk.

Hier vind je de creepy locaties uit Ares!

Voor de enge put waar de studenten/sekteleden hun duivelse rituelen uitvoeren moeten we weer terug naar Noord-Holland. Haarlem, om precies te zijn, want de griezelput vind je in het Teylersmuseum (en is het echt een stuk minder eng!).

Ares op Netflix

Erg leuk om te weten én bijzonder om te zien dat drie totaal verschillende locaties tot één gebouw worden gemonteerd. Soestdijk tellen we even niet mee, want die vertrekken maken geen onderdeel uit van de Ares-sociëteit. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het Rijksmuseum!

Vanuit Nederland klinkt er vooral geklaag over Ares, maar internationale kijkers zijn wat positiever over de eerste Nederlandse Netflix Original. Mocht je naar iets vergelijkbaars op zoek zijn, dan vind je hier wat suggesties.

Lees verder