Internationaal succes voor Het Onbekende: format verkocht aan Frankrijk en België

RTL zit goed in de slappe was wat de verkoop van tv-programma's betreft. Eerst verkochten ze het succesvolle De Verraders al aan diverse landen, nu is er goed nieuw voor Het Onbekende. Het tv-format gaat ook de grens over.

Het Onbekende
© RTL

RTL maakt zojuist bekend dat het format is verkocht aan de twee landen Frankrijk en België, wat betekent dat Het Onbekende, ontwikkeld door IDTV in samenwerking met de creative unit van RTL, na De Verraders weer een succesje te pakken heeft. "Na De Verraders gaat nu ook Het Onbekende de landsgrenzen over", zegt een trotste Peter van der Vorst, directeur content RTL, in het persbericht.

Internationaal succes

Het format van Het Onbekende combineert bekende en onbekenden. Elke groep vormt een team die opdrachten moeten uitvoeren in Slovenië, waarbij uit elk team elke week eentje afvalt. Ook Jasper Hoogendoorn, creatief directeur IDTV, reageert positief op het internationale nieuws. Eerder spraken we hem onder andere over waarom De Verraders nu met onbekende Nederlanders is en hoe lang de opnames duren. "Inmiddels zijn de opnames voor België in volle gang, Frankrijk volgt binnenkort en we zijn met meerdere landen in gesprek om ook daar het format uit te rollen."

Tijd voor nieuwe impulsen

De creatief directeur legt uit dat er veel vraag is naar authentieke, psychologische reality. "Veel mensen verlangen naar avontuur en nieuwe impulsen in hun leven en Het Onbekende speelt daar goed op in." De kijkcijfers voor het programma zijn tot nu toe redelijk en ook op Twitter wordt voorzichtig positief gereageerd, maar over Renze Klamer zijn ze minder positief.

Lees hier onze recensie van Het Onbekende.

Het Onbekende zie je elke vrijdag om 20.00 uur op RTL 4.