Wim Daniëls en Huub Stapel in Het Dorp

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wim Daniëls en Huub Stapel in Het Dorp
TVNPO

Het Dorp verdwijnt van tv: ‘NPO wil geen nieuw seizoen’

|
|

Laatste update:

Wim Daniëls en Huub Stapel reisden al twee seizoenen door Nederland, terwijl ze bijzondere Nederlandse dorpen bezochten. Het Dorp werd behoorlijk goed bekeken, maar het programma komt tóch ten einde, zo laat Wim Daniëls weten. ‘De NPO wil geen nieuw seizoen meer.’

Het nieuws viel veel tv-kijkers rauw op het dak. De zoektocht van Wim en Huub door het Nederlandse platteland was behoorlijk populair, en fans van het programma bedanken Wim voor de mooie afleveringen. Huub Stapel heeft nog niet gereageerd, maar we verwachten dat zijn stemming... niet mals is op het moment.

Nostalgische Nederlandse tv

Qua succes lijkt er weinig op Het Dorp af te dingen, maar tegelijkertijd is het tegenwoordig vrij druk in de categorie (licht) nostalgische programma’s over Nederland. Het Verhaal van Nederland was een grote hit, en shows als Eens Ging de Zee hier Tekeer, Dwars door de Lage Landen, Denken aan Holland, Hier zijn de Van Rossems, Langs de Kust laten Nederland óók in allerlei facetten zien.

In De Telegraaf bevestigt Omroep Max trouwens niet helemáál dat Het Dorp verdwijnt. ‘We hebben van de NPO begrepen dat er op dit moment geen ruimte in het schema is om een nieuw seizoen van Het Dorp te plaatsen. Het betekent echter niet dat er in de toekomst ook geen nieuw seizoen gemaakt en uitgezonden zal worden.’

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder