Herman Brusselmans, ontslagen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Herman Brusselmans, ontslagen

Herman Brusselmans ontslagen na fatshaming-column Shirma Rouse

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Herman Brusselmans kan na morgen een nieuwe column wel op zijn buik schrijven! Na zijn fatshaming-column over Shirma Rouse en zijn allesbehalve aardige publicatie over prinses Amalia is Nieuwe Revu er helemaal klaar mee. Volgens Telegraaf zet het blad de Vlaamse schrijver voorgoed aan de kant. 

Een woordvoerder van het blad laat weten dat ze eigenlijk al hadden willen stoppen met de bijdrages van Brusselmans, maar dat de stroom aan negatieve reacties dit versneld heeft. Zijn laatste column verschijnt morgen. Eens kijken wie er nu zijn slachtoffer wordt.

Geen satire

Dit ontslag heeft hij helemaal aan zichzelf te danken. Herman staat normaal bekend om zijn satirische columns, maar om zijn fatshaming-column over zangeres Shirma Rouse kon (bijna) niemand lachen. Jim Bakkum haalde flink uit en ondanks dat de zangeres zelf eerder niet wilde reageren, heeft ze uiteindelijk toch haar verhaal gedaan bij Jinek"Het is niet satire. Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school", liet de zangeres, die mogelijk als eerste op de hoogte is gesteld van Hermans ontslag, weten. "Het was niet accuraat en sprak niet tot mij, maar mijn inbox liep over van mannen en vrouwen die zich aangesproken voelden."

Prinses Amalia

De (toen al niet meer zo populaire) columnist deed er een week later nog eens een schepje bovenop door ook de jonge prinses Amalia aan de schandpaal te nagelen. De toon was misschien wat milder in vergelijking met de week ervoor, maar wij snappen direct dat hij niet langer welkom is bij het (Nederlandse) blad.

Lees verder