Shirma Rouse, column

Veronica Superguide logo
Shirma Rouse, column

Shirma Rouse helemaal klaar met Herman Brusselmans

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren sprak Eva Jinek in haar RTL-talkshow over body positivity. Zangeres Shirma Rouse, laatst nog het slachtoffer van een beledigende fatshaming-column van Herman Brusselmans, zat ook aan tafel en heeft opnieuw gereageerd op het stukje van de Belgische schrijver.

'Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet', schreef deze Herman bijvoorbeeld. Nieuwe Revu publiceerde het stuk in de vaste rubriek 'overschatte mensen', maar daar klinkt steeds meer kritiek op. In eerste instantie wilde Shirma er niet al te veel aandacht aan schenken, maar toen ze hoorde dat het hier om een Nederlands blad ging, werd ze boos.

Nieuwe Revu?

"Ik dacht: Herman Brusselmans, wie de fuck is dat?", vroeg Shirma zich hardop af. "Een Belgische journalist, dat zal dan wel een Belgische krant zijn", dacht ze, maar nee. Dat klopte niet. "Ik ken Nieuwe Revu niet, nu is duidelijk waarom niet." Shirma vindt het niet kunnen dat een Nederlands blad zoiets publiceert.

Geen satire

Het beledigen om te beledigen, is dat dan nog wel satire te noemen? "Het is niet satire. Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school", slaat Shirma terug. "Het was niet accuraat en sprak niet tot mij, maar mijn inbox liep over van mannen en vrouwen die zich aangesproken voelden."

Lees verder