Kamp van Koningsbrugge

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kamp van Koningsbrugge
Kamp van Koningsbrugge

Heftig: Kamp van Koningsbrugge-Edino tot het uiterste gedreven in 'pittige oefening'

|
|

Laatste update:

Een loodzware beproeving in de laatste aflevering van Kamp van Koningsbrugge Special Edition. De kandidaten krijgen het flink te verduren tijdens een levensechte gijzeling. Kijkers hebben vooral respect voor Edino van Dorsten, bij wie de 'pittige oefening' een traumatische lading heeft.

Een verlaten sanatorium, medische hulp verlenen en een fysieke beproeving. De cursisten van Kamp van Koningsbrugge zijn ondertussen al behoorlijk wat gewend, maar wat hierna zou volgen was volgens kijkers wel héél pittig. Een urenlange gijzeling en een nare ondervraging maakt indruk bij kijkers, zeker als Edino het lastig heeft vanwege zijn verleden als 'Kind van Ruinerwold'. 

'Het bracht me terug naar vroeger'

Zakken op het hoofd én urenlang in ongemakkelijke posities in de kou staan; dat is zélfs voor de overgebleven cursisten enorm heftig. Edino trekt het na een tijd écht niet meer en twijfelt lang om op te geven. Hij zet door en met zijn doorzettingsvermogen staat hij naast Daphne Koster en Wouter Prudon bij de laatste finale-oefening. "Het bracht me terug naar vroeger", vertelt Edino na de gijzeling. "Het was de eerste keer dat ik dit weer ervaarde en ik kon het gevoel gewoon niet uitschakelen."

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Kamp van Koningsbrugge

'Zelfde gevoel'

"Jullie weten hoe vaak ik zo lang buiten heb gestaan", vervolgt Edino. "Ik moest vroeger alleen maar staan. We mochten niet omvallen, anders kregen we een tik." De gijzeling bracht die gevoelens terug door de soortgelijke acties. "Het komt dan toch terug. Ik probeerde het van me af te zetten, maar het is wél datzelfde gevoel." Hoewel de cursisten niet met elkaar mochten praten tijdens de gijzeling, is er overduidelijke steun voor Edino "Ik heb veel aan je gedacht", vertelt Daphne hem. 

'Respect'

Twitterende kijkers waren overduidelijk onder de indruk van de moeilijke opdracht en het doorzettingsvermogen van Edino. "Diepe buiging voor deze kanjer", schrijft een kijker. "Jij hebt laten zien dat, ondanks je verleden en trauma's, je sterker bent dan dat. Wat ben jij sterk!"

De tekst gaat verder onder de tweets.

Eindstreep

Aan het begin van deze heftige aflevering namen we afscheid van Boris, die volgens instructeurs Ray en Dai het niet in zich had om verder te gaan in Kamp van Koningsbrugge. De bizarre actie van Iris werd haar fataal; ook zij moest het programma vroegtijdig verlaten. Daphne, Wouter en Edino behaalden samen de eindstreep van Kamp van Koningsbrugge. Wat een prestatie!

Kamp van Koningsbrugge Special Edition is terug te kijken op NPO Start.

Lees verder