Vertel het niet verder, maar He-Man is eigenlijk de slappe Prins Adam!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vertel het niet verder, maar He-Man is eigenlijk de slappe Prins Adam!

He-Man keert terug met nieuwe Netflix-serie!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Netflix brengt He-Man And The Masters Of The Universe terug op de buis, onder leiding van de prettig gestoorde Kevin Smith! Met z’n allen tegelijk: ‘I have the power!’

De avonturen van He-Man zijn nog lang niet afgelopen! De tekenfilmserie krijgt een vervolg waarin He-Man en Skeletor het maar weer eens tegen elkaar opnemen. Netflix en Kevin Smith maakten dit vannacht bekend op de He-Man-conventie(!) Power-Con in Anaheim, Californië.

De Netflix-serie sluit precies aan op de allereerste tekenfilmserie, He-Man And The Masters Of The Universe uit 1983. De latere show, The New Adventures Of He-Man (1990) wordt genegeerd, net als de reboot/update Masters Of The Universe (2002). He-Man, Skeletor, Man-At-Arms en de rest zien er wél een beetje anders uit dan we gewend zijn. Masters Of The Universe: Revelation krijgt een wat meer anime-achtige stijl. Dat is even wennen, maar geen reden tot zorg: de serie wordt geanimeerd door Powerhouse, die je kent van de Netflix-Castlevania-serie.

He-Man

De laatste tijd is er veel te doen over de kloeke actieheld! De speelgoedlijn waar de serie op gebaseerd is(!) was prominent te zien in de docuserie The Toys That Made Us, en het personage She-Ra kreeg een eigen tekenfilmserie: She-Ra And The Princesses Of Power.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuwe bioscoopfilm over de blonde mannetjesputter. Noah Centineo (To All The Boys I’ve Loved Before) speelt prins Adam die met een magisch zwaard in de oersterke hunk He-Man verandert. De film gaat mogelijk wat vrijer om met het bronmateriaal, zo zou de boze Skeletor mogelijk He-Mans broer zijn. De nieuwe He-Man-bioscoopfilm verschijnt waarschijnlijk in 2020. De opnames zijn in elk geval al bezig!

Op het eerste gezicht denk je misschien: ‘So what, een nieuwe tekenfilm?’ Het feit dat Kevin Smith de leiding heeft over het project is toch wel erg bijzonder. De acteur/regisseur staat bekend om zijn humoristische aanpak, en hij is eigenlijk een soort aardige nerd. Het wordt dus sowieso iets bijzonders!

I Have The Power!

Smith keert over een tijdje trouwens terug in een nieuwe film over zijn stoner-personages Jay en Silent Bob. Jay And Silent Bob Reboot staat gepland voor dit najaar; recent verscheen er een hilarische trailer.

In de film proberen Jay (Jason Mewes) en Bob (Kevin Smith) te voorkomen dat de gehate Bluntman And Chronic-film uit Jay And Silent Bob Strike Back een reboot krijgt. Wanneer de nieuwe He-Man-serie op Netflix verschijnt is nog niet bekendgemaakt. Lekker bezig! Nu deze series nog aanpassen aan de 21ste eeuw.

Lees verder