HBO Max werkt aan nieuwe It-serie

Bill Skarsgard als Pennywise in It

It: Chapter One en de sequel waren nou echt remakes waarvan je niet wist dat je ze nodig had. We zullen Tim Curry nooit vergeten als Pennywise de clown, maar Bill Skarsgård gaf zijn eigen draai aan het vreselijke monster. HBO Max heeft goed opgelet en werkt aan een prequelserie op de nieuwe It-films!

De nieuwe HBO Max-serie heeft de voorlopige titel Welcome to Derry. De serie richt zich op het verschrikkelijke monster dat in het riool onder het stadje slaapt, en eens in de 27 jaar wakker wordt om wat arme zielen te verslinden.

Eeuwenoud kwaad in It

It: Chapter One speelde zich af in de jaren 80 en Welcome to Derry gaat dus waarschijnlijk over de jaren 60. Het monster uit It is al miljoenen jaren oud, en door de eeuwen heen heeft hij dus al heel wat rotzooi uitgevreten. Genoeg materiaal voor een prequel, dus!

Op dit moment is de serie nog niet 100% rond, maar er wordt hard gewerkt aan een script. Of Bill Skarsgård meedoet als de gestoorde Pennywise is dus nog niet duidelijk. Het zou wél teleurstellend als hij niet meedoet, want zijn flair was een groot onderdeel van het succes van de It-revival.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.