HBO Max-serie The White Lotus krijgt derde seizoen

Jennifer Coolidge en Tom Hollander in The White Lotus

Goed nieuws voor alle fans van de HBO Max-serie The White Lotus! Er komt een derde seizoen.

The White Lotus was hét succes van het vorige televizieseizoen. Niet allen de kijkers waren lyrisch, het vertaalde zich ook in maar liefst twintig Emmy-nominaties, waarvan er de helft gewonnen werd. Een groot succes dus voor de serie, die aanvankelijk maar één seizoen zou krijgen. Wanneer het derde seizoen precies komt en waar het zich zal afspelen is nog niet bekend. Eerst maar eens even het tweede seizoen afkijken.

Jubelregen op Hawaii

Het eerste seizoen van The White Lotus maakte nogal de tongen los en het was typisch zo'n serie die je van alle kanten getipt kreeg om te gaan kijken. Het is dan ook niet voor niets dat er maar liefst tien Emmy's gewonnen werden, waaronder voor beste serie, beste regie én beste vrouwelijke bijrol door Stiffler's Mom Jennifer Coolidge. In de serie volgen we het verhaal van een aantal gasten en medewerkers van een fictie hotelresortketen. Het eerste seizoen speelde zich af op Hawaii, terwijl het tweede seizoen speelt in Sicilië. Naast het spannende en interessant vertelde verhaal wordt de serie ook geroemd om het bijzondere camerawerk, de geweldige muziek en de intrigerende sfeer die wordt neergezet. De serie is ontsproten aan het brein van Mike White, die serie niet alleen geschreven heeft, maar ook geregisseerd.

Onder de indruk

HBO-baas Francesca Orsi meent dat het "onmogelijk" is om niet onder de indruk te zijn van de manier waarop White de serie maakt. "Zijn lef om de onbekende wateren van de menselijke psyche te verkennen, gecombineerd met zijn kenmerkende grove humor en veerkrachtige regiestijl, laat ons allemaal dromen van meer vakantiedagen in het resort waar we zo dol op zijn. We zijn heel blij met de kans om samen aan een derde seizoen te werken." Dat de HBO Max de aankondiging nu al doet is opvallend aangezien we nog middenin het tweede seizoen zitten. De kijkcijfers zullen daar iets mee te maken hebben, aangezien dit seizoen volgens Rolling Stone al meer dan 7,6 miljoen keer bekeken is. En dat is veel in het streamingtijdperk. De laatste van de zeven afleveringen van dit seizoen is vanaf 12 december te zien bij HBO Max.

Heintje Davids

Het is best opvallend dat de serie zich zo ontwikkeld heeft, aangezien schrijver Mike White oorspronkelijk het idee had dat het een eenmalige miniserie zou zijn. Maar het succes zorgde er dus voor dat hij maar weer een nieuw resort ging bedenken. Dat de serie nu weer verlengd is maakt hem dan ook erg gelukkig. "Ik voel me zo'n geluksvogel dat ik deze kans weer krijg", zegt regisseur en schrijver Mike White, die vorige maand al hintte op een mogelijk vervolg. "En ik heb er zin in om weer samen te komen met mijn ontzettend getalenteerde collega's van The White Lotus."

The White Lotus stream je op HBO Max, waar tot 12 december elke maandag nieuwe afleveringen te vinden zijn.

Bron: ANP / Veronica Superguide