Hanneke Groenteman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hanneke Groenteman
NPO

Hanneke Groenteman blowend in Boerderij van Dorst: 'Geef haar een eigen programma!'

|
|

Laatste update:

Dankzij Boerderij van Dorst hebben we al heel wat BN'ers van een andere kant gezien en ook gisteravond was het raak. Kijkers zijn vooral gecharmeerd van de 82-jarige Hanneke Groenteman die een jointje opstak bij het kampvuur.

Mooi gesprek

Raven van Dorst ontving Hanneke Groenteman en Maxim Hartman in de laatste aflevering van Boerderij van Dorst. Een opvallende, maar uiteindelijk heel geslaagde combinatie. Hanneke trok haar eigen interviewskills nog even uit de kast en voerde tijdens het avondeten een openhartig gesprek met Maxim over het overlijden van zijn zoon. 

Verkeerde mannen

Hanneke was op haar beurt ook bijzonder openhartig. Ze sprak onder meer over haar liefdesleven en dat ze altijd op "de verkeerde mannen" viel. "Geen foute mannen, maar mannen die mij gewoon niet zagen zitten", verduidelijkte ze. "Die paar grote liefdes van mij, hebben uiteindelijk niet voor mij gekozen. Ik begrijp het heel goed, ik zou ook niet op mij vallen." De presentatrice kan er naar eigen zeggen niets aan doen dat ze zo'n negatief zelfbeeld heeft. "Ik ben gewoon heel nuchter en realistisch", zei de presentatrice, om vervolgens wel te beamen dat ze "heel erg tevreden" is met haar huidige leven. "Ik heb geen ruzie meer met de familie, ik ben gek op m'n familie, ik heb een super super super leuk leven", zo somde Groenteman op. "Ik heb het te danken aan het feit dat ik tevreden ben met oud zijn."

Gewoon een beetje wiet

Maar er was ook genoeg ruimte voor grappen en grollen op Ravens boerderij. Na het openhartige gesprek aan de keukentafel verplaatste het gezelschap zich naar het kampvuur. Daar toverde Hanneke een blikje tevoorschijn. Toen Raven vroeg wat erin zit, antwoordde ze: "Gewoon, een beetje wiet." Ze had het al gemalen met een vijzel. Vervolgens nam ze een flinke hijs. "Toch te gek dat je dit gewoon op tv kan doen", merkte Maxim op. "Al zeven generaties zitten hier aan de blow", grapte hij. 

'Topwijf!'

Kijkers zijn razend enthousiast over het tv-optreden van Hanneke, die haar prijzen om haar kwetsbaarheid, de mooie vragen die zij stelde aan Maxim en het geblow bij het kampvuur. "Maar écht: Hanneke Groenteman móet toch gewoon een mooi praatprogramma krijgen? Wat een topwijf is dat toch", twittert een kijker. "Ik pleit voor een nieuw interviewprogramma met Hanneke. Wie regelt dat even?", schrijft een ander.

Fans kunnen hun hart ophalen: er komt een nieuw seizoen van Boerderij van Dorst!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder