• BN'ers

Hanna Verboom werd psychotisch op feestje van Elton John: 'Ik werd wakker in een inrichting in Beverly Hills'

Door Emma de Wijer
Hanna Verboom in Isola di Beau

De internationale carrière van Hanna Verboom ging net als een speer toen het noodlot toesloeg. Een Hollywoodfeestje van Elton John nekte de actrice. "Ik raakte stapje voor stapje steeds meer verward."  

Verward

Het was al een vrij surrealistische ervaring, vertelt de actrice aan Beau. Ze werd opgemaakt en in een vintage Dior-jurk gehesen in een limousine. "Ik ben toen stapje voor stapje steeds meer verward geraakt", zegt ze in het programma. "Ik begon psychotisch te worden." Het werd die avond zo erg dat ze begon te hallucineren en de hoofden van haar ouders zag. 

Psychiatrische inrichting

Hanna sprong met haar jurk nog aan in het zwembad. "Dat ontspoorde eigenlijk steeds meer. Uiteindelijk ben ik ook opgepakt door de politie en het ging van kwaad tot erger", blikt ze terug. Hanna kon ook geen Engels meer spreken, terwijl ze tweetalig is opgevoed. "Ik werd uiteindelijk wakker op de psychiatrische inrichting in Beverly Hills. Absurd hè?"

Openhartig

De actrice is erg open over haar psychische problemen en hoopt daarmee dat andere mensen daar ook eerlijk over zijn. Ook Beau geeft toe dat hij 'een variatie' heeft van een psychische stoornis. "Wat is dat toch dat we alleen maar die mooiste kanten willen delen", vraagt ze zich hardop af. "Het hoort ook zo erg bij het leven."

Isola di Beau zie je elke zondag rond 20.00 uur op RTL 4. Check hier wie Beau de komende weken nog ontvangt.