Hanin Al Kadamani uit The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hanin Al Kadamani uit The Voice of Holland

The Voice-zangeres Hanin wordt mogelijk Nederland uitgezet

|
|

Laatste update:

Hanin Al Kadamani ontpopte zich vorig jaar tot een van de grootste talenten van The Voice of Holland. Maar het is nog maar de vraag of zij haar zangcarrière in Nederland kan voortzetten.

Lofzang

Gisteravond was The Voice of Holland-winnaar Dani te gast bij Beau. Hij noemde het duet met Hanin Al Kadamani een van de hoogtepunten van zijn deelname aan de talentenjacht. TVOH-presentator Martijn Krabbé zat ook aan tafel bij Beau. Hij greep de lofzang van Dani aan om te vertellen over de onzekere situatie waarin Hanin zich nu bevindt.

Verblijfsvergunning

Volgens Martijn Krabbé is het niet ondenkbaar dat Hanin Al Kadamani Nederland wordt uitgezet. De van oorsprong Syrische zangeres zou momenteel in het asielzoekerscentrum van Ter Apel verblijven. Haar aanvraag voor een verblijfsvergunning is echter afgewezen. “Ondanks al haar succes. Omdat er allemaal bureaucratische hobbels zijn voor hun verblijfsvergunning”, aldus Krabbé.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

'Stem van een generatie'

Maar volgens Dani maken Hanin en haar familie toch nog kans op een verblijfsvergunning. “Ze heeft een negatief antwoord gekregen, dus ze heeft haar verblijfsvergunning niet gekregen”, legde de kersverse winnaar van The Voice uit. “Maar je kan het meerdere keren aanvragen, dan ga je in hoger beroep.” Hanin maakte vorig jaar veel indruk in The Voice of Holland. Volgens Waylon had zij zelfs de potentie om ‘de stem van een generatie’ te worden.

Het hele interview met TVOH-winnaar Dani en Martijn Krabbé is terug te kijken via RTL XL.

Lees verder