Groepsfoto Expeditie Robinson 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Groepsfoto Expeditie Robinson 2019

Expeditie Robinson onder vuur: ‘Halve finale is doorgestoken kaart’

|
|

Laatste update:

Gisteren streden de laatste vijf kandidaten voor een plek in de finale van Expeditie Robinson. Maar de manier waarop dat gebeurde wekte veel argwaan bij de kijkers. (Let op: bevat spoilers!)

Romeinse cijfers

Hugo plaatste zich als eerste in de finale van Expeditie Robinson. Hij versloeg Eva C. in de eerste proef op finalisteneiland. Zij wist later alsnog de finale te bereiken door de tweede battle te winnen van de overgebleven kandidaten. In de derde en laatste proef ging het tussen Eva K., Mariana en Shary-An. Laatstgenoemde ging er met de winst vandoor. Ondanks dat Shary-An naar eigen zeggen niks snapte van Romeinse cijfers, wist ze toch de rekensom op te lossen. Veel kijkers vonden dit verdacht en spraken zelfs van ‘doorgestoken kaart’!

Schoenen

De spontane wiskundeknobbel van Shary-An was inderdaad niet het enige dat kijkers in negatieve opviel in deze halve finale van expeditie Robinson. Hoe was het bijvoorbeeld mogelijk dat Eva K. haar schoenen had uitgedaan, maar halverwege de proef plotseling weer op schoeisel liep?

Complotten

De kritiek op dit seizoen van Expeditie Robinson is sowieso niet van de lucht. Volgens veel kijkers moeten de spelregels worden aangepast omdat sterke kandidaten kansloos zijn tegen de vele complotten. Tot overmaat van ramp spoilde RTL gisteren al vroegtijdig de uitslag van de halve finale. Ondanks (of waarschijnlijker: dankzij) alle ophef is dit het best bekeken seizoen tot nu toe. Hoge palmbomen vangen nu eenmaal veel wind…

Lees verder