gtst te depri

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
gtst te depri

GTST 'veels te depri' voor kijkers

|
|

Laatste update:

Het gaat niet al te best met Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze soap der soaps heeft enorm te lijden tegenvallende kijkcijfers. En televizier doet nu een gooi naar de oozaak: de verhaallijnen zijn allemaal zo náár...

Slechte tijden

Zo is het kommer en kwel tussen Ludo en Janine, en nu echt. En Rob roept dat hij een hersentumor heeft, wat hem óf zielig maakt, óf een leugenaar. Allebei vervelend. Sjors en Amir zitten in de sh*t want Amir heeft PTSS. Puck is zo'n happy-go-lucky personage, maar mooi niet meer. Ze wordt gemanipuleerd door Daan, wat gewoon een lul is. 

Nee het leven spaart je niet

Was dat het in Goede Tijden, Vooral Slechte Tijden? Nee, want Jojo heeft diabetes, Kimberly wordt gebodyshamed (net als Jason Momoa, Kimberly!) En het vriendinnetje dat ze dacht te hebben in Harma bleek niet zo'n succes: Harma ging haar stalken, was depressief (zouden wij ook worden van in GTST zitten) en deed een zelfmoordpoging. Maar: La-La-Laura zit nog steeds in de serie. Alleen, die kijkt ook niet heel blij. Pfff. 

Soms geluk en soms... dood

Dat ongeluk in een klein hoekje zit is GTST niet vreemd overigens. Zo werden gedurende de tig seizoenen meerdere personages vermoord: Rien Hogendoorn, Annette van Thijn gaat eraan in Birma, Simon Dekker wordt ook al van kant gemaakt. Sacha Kramer ligt lekker in een sleurhut die in de fik gaat. Najaaa. 

Maar dat is niet alles

Nee, er is nog veel meer dood en verderf. Mike stortte ter aarde. Loes ook (al was dat van iets minder hoog). Frits van Houten wordt vermoord in een badkuip en Jan Maes wordt dood gevonden op zijn zeilboot. Pascalle.. Tik op haar hoofd 'en het ging wel', nou mooi niet. Dus ja, daar krijg je natuurlijk wel stress van als Meerdijk-bewoner. 

Superlang

GTST bestaat al sinds 1822. Of nou ja, sinds 1 oktober 1990 om precies te zijn. Het is gebaseerd op The Restless, een soap uit Australië. De depressie is overigens niet komen overwaaien uit de Australische versie; vanaf het derde seizoen is de verhaallijn van The Restless losgelaten. Vraag je je nog wel eens af hoe het met de soapies van het eerste uur gaat? Lees hier over GTST-oudjes.

Lees verder