GTST-cast vaart mee tijdens Canal Pride

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
GTST-cast vaart mee tijdens Canal Pride

GTST-cast vaart mee tijdens Canal Pride

|
|

Laatste update:

Eerder dit jaar werd al bekend dat de cast van Goede Tijden, Slechte Tijden dit jaar op zaterdag 4 augustus mee zou varen tijdens de jaarlijkse Canal Pride. Nu weten we ook dat deze “Gay-TST boot” gebaseerd zal zijn op café de Koning. Deze stamkroeg van de Meerdijkers gaat het water op, en bijna alle inwoners van het soapdorp komen mee!

Mijlpaal in tv-historie

Cynici zullen deze boot misschien afdoen als een publiciteitsstunt om de kijkcijfers weer wat op te krikken; “Alle grote bedrijven hebben een Canal Pride-boot en nu wil GTST ook”, hoor je ze al bijna roepen. Maar ho ho ho, GTST heeft wel degelijk een geschiedenis als het gaat om acceptatie van homo's in Nederland; de soapserie was één van de eerste grote series met noemenswaardige homoseksuele relaties. De kus tussen dokter Tessel (de inmiddels 72-jarige Truus te Selle, die ook morgen op de boot aanwezig zal zijn!) en Laura (Jette van der Meij) haalde in 1994 zelfs het journaal, maar ook het huwelijk tussen Lucas en Menno in 2014 was een groot moment in de Nederlandse tv-historie.

Oudgedienden

Ook komen er speciaal voor de Canal Pride een aantal voormalige GTST-ers meefeesten op de Café de Koning-boot. Guido Spek valt in deze categorie tussen wal en schip, omdat hij pas net gestopt is met de serie, maar andere namen zoals Aukje van Ginneken, Dave Mantel, Holly Mae Brood, Mark van Eeuwen, Patrick Martens, Soy Kroon en Stijn Fransen zijn al wat langer weg.

Castleden op boot

De huidige GTST-cast komt zowat in zijn geheel meefeesten op de Pride-boot, met icoon Ferry Doedens voorop natuurlijk. Hierbij vast de presentielijst:  Alkan Çöklü, Anouk Maas, Beaudil Elzenga, Caroline de Bruijn, Dilan Yurdakul, Everon Jackson Hooi, Faye Bezemer, Ferri Somogyi,  Jette van der Meij, Luca Savazzi, Marly van der Velden, Melissa Drost, Michael Roos en Ruud Feltkamp.

Afwezig wegens vakantie

Wie ontbreken er dan nog? GTST-er van het eerste uur Erik “Ludo” de Vogel kan niet en enkele andere castleden waaronder Babette van Veen, Tim Immers, Lidewij Mahler en Joep Sertons zijn wegens vakantie verhinderd. Maarreh als dit al vanaf april bekend is, dan hadden deze soapies daar toch wel rekening mee houden?

Lees verder