Grease-ster Olivia Newton-John geëerd met staatsherdenking

Olivia Newton-John, de zangeres/actrice die wereldberoemd werd als Sandy in Grease, krijgt een officiële staatsherdenking in Australië. Het concert vindt plaats op 26 februari en is te volgen via een livestream. Welke beroemde gastartiesten optreden is op dit moment nog niet bekend.

Grease

Olivia Newton-John overleed in de zomer van 2022, op 73-jarige leeftijd. De zangeres/actrice leed al jarenlang aan kanker en riep het Olivia Newton John Cancer Institute in het leven om onderzoek te doen naar deze ziekte. De regering van Australië wil de ster eren voor haar glansrijke entertainmentcarrière, maar óók vanwege haar betrokkenheid bij goede doelen.

Denkend aan Sandy

Het herdenkingsconcert vindt plaats in Melbourne, en we weten dat er sowieso familieleden van Olivia aan het woord zullen komen. Daarnaast zijn er optredens van de Australische zangeres Delta Goodrem, die eerder met Newton-John samenwerkte én haar zelfs speelde in de miniserie Olivia: Hopelessly Devoted to You.

Muzikale tribute aan Olivia Newton-John

De andere muzikale gasten zijn nog onbekend, maar er gaan geruchten dat o.a. Elton John, Kylie Minogue en Barry Gibb zullen optreden. Fans van Olivia Newton-John moeten wél een wekkertje zetten. Het optreden begint om 16.00 uur in Melbourne, en dan is het in Nederland twee uur ’s nachts, in de nacht van zaterdag op zondag.

Grease is the word

Terwijl de wereld afscheid neemt van ‘Sandy’, wordt er in Nederland eentje verwelkomd! In Op Zoek Naar… Danny en Sandy zien we vanavond wie de hoofdrollen krijgen in de nieuwe musicalversie van Grease. Let op: de finale van Op Zoek Naar… is niet terug te kijken op NPO Start, of via de programmagids van je tv. Mocht je niet kunnen kijken, neem de finale dan zeker op!