Olivia NEWTON-JOHN TRAVOLTA GREASE

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Olivia NEWTON-JOHN TRAVOLTA GREASE
Hollywood

Olivia Newton-John (Grease) overleden: ‘Symbool van triomf en hoop’

|
|

Laatste update:

Olivia Newton-John is zojuist op 73-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar man bekend. De actrice, die je onder meer kunt kennen uit Grease, leed al geruime tijd aan borstkanker.

'Omringd door familie en vrienden'

Actrice Olivia Newton-John is vanochtend overleden, zo is te lezen in een bericht op haar Instagram-pagina. Het bericht is opgesteld door haar man, John Easterling: “Dame Olivia Newton-John (73) is vanochtend vredig overleden op haar ranch in Zuid-Californië, omringd door familie en vrienden.” In het bericht wordt gevraagd de privacy van de familie te respecteren tijdens deze zeer moeilijke tijd.

Een eigen stichting

Olivia Newton-John leed al geruime tijd aan borstkanker. De ziekte werd in 1992 al bij haar vastgesteld. Ze genas, maar de ziekte kwam tot twee keer toe terug... De laatste keer zaaide de kanker uit naar haar onderrug. Olivia is meer dan 30 jaar een symbool van triomf en hoop geweest.” De actrice had een eigen stichting waar onderzoek werd gedaan naar plantengeneeskunde en kanker. Zo nam ze zelf bijvoorbeeld cannabisolie. De familie vraagt mensen om geen bloemen te sturen, maar een donatie te doen aan dat goede doel.

Zangeres en actrice

In 1974 deed Olivia Newton-John namens het Verenigd Koninkrijk mee aan het Eurovisie Songfestival. Ze eindigde op de vierde plaats. Kort daarna verhuisde ze naar Amerika, waar ze ook een carrière als actrice opbouwde. Haar grootste rol is ongetwijfeld die in Grease (1978) een van de leukste musicalfilms ooit gemaakt. Hier vind je de beelden van een recente reünie met John Travolta, die haar liefje speelde in de film.

Olivia Newton-John had één dochter, Chloe Lattanzi, die ze kreeg met haar eerste echtgenoot Matt Lattanzi.

Lees verder