Emilia Clarke en Henry Golding in Last Christmas

Veronica Superguide logo
Emilia Clarke en Henry Golding in Last Christmas

Trailer: Emilia Clarke in heerlijke kerst-romcom Last Christmas

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het is pas augustus, maar door de eerste trailer van dé nieuwe romcom Last Christmas komen de kerstsferen al weer véél te dichtbij. Game of Thrones-megaster Emilia Clarke en Crazy Rich Asians-hunk Henry Golding spelen de hoofdrollen. 

Last Christmas is - je raadt het nooit - gebaseerd op de gelijknamige hit van Wham! George Michael gaf voor zijn dood nog toestemming voor de naam van deze Love Actually-killer in spe. Emma Thompson, over Love Actually gesproken, speelt een grote rol in Last Christmas én schreef het script. Tof!

Waar gaat Last Christmas over?

Deze nu al heerlijke feelgood-film draait om zuipschuit Kate (Clarke) die haar leven niet bepaald op de rails krijgt. Tot overmaat van ramp krijgt ze een baantje als hulp-elfje in een of andere duffe Londense kerstwinkel. Hier ontmoet ze per toeval goedzak Tom (Golding) - een man die haar leven opeens aan alle kanten opfleurt. Niet zo origineel, maar dat zijn de 10 allerbeste kerstfilms ooit gemaakt óók niet. Het gaat tenslotte om het 'kerstgevoel' en dat is hier dik in orde! 

Leven na Game of Thrones

In Last Christmas zien we Emilia Clarke in haar eerste grote rol na Game of Thrones. Eindelijk, zal ze vast denken. Wellicht is ze ook wel een beetje klaar met de Khaleesi-associatie na het volgens vele fans 'desastreuze' laatste seizoen. Alle frustraties liepen zo hoog op dat de cast hun eigen kijkers (die kwade petities begonnen) 'zielig' noemde. Daenerys liet ons met véél te veel vragen achter dus we zijn ook wel weer een beetje opgelucht dat we met Last Christmas de zure GoT-nasmaak kunnen wegspoelen. En hoe doe je dat beter dan met een dikke dosis kerst-blijheid?! 

Last Christmas draait vanaf 7 november 2019 in de bioscopen!

Lees verder