Gordon en Rogier zitten aan een tafel bij RTL Late Night

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon en Rogier zitten aan een tafel bij RTL Late Night

Gordon praat in RTL Late Night over Gordon Gaat Trouwen

|
|

Laatste update:

Wekenlang was Nederland in de ban van Gordon Gaat Trouwen, Maar Met Wie? Zou de zanger kiezen voor de Italiaanse hengst Manuel, of de gevoelige Rogier? Uiteindelijk werd de trouwerij afgeblazen, en waren de reacties rázend. Gordon schoof bij RTL Late Night aan om te vertellen over de nasleep.

Gisteren gaf RTL4 al een verklaring, waarin de zender zei ‘het te betreuren als kijkers zich voor de gek gehouden voelen.’ Gisteravond mocht Gordon in RTL Late Night aan Humberto Tan zíjn versie van het verhaal geven.

Veel pijn

Gordon gaf aan zelf óók enorm te balen van het slot van de show. De zanger begon met het idee dat hij aan het eind van de serie getrouwd zou zijn. Toen er halverwege nog geen échte vonk was overgesprongen, begon hij zich zorgen te maken. 

Gordon bleef positief, en hoopte dat zijn hartje alsnog vlam zou vatten, maar toen dit niet gebeurde, werd de bruiloft afgeblazen. Naar eigen zeggen vond de zanger dit ‘zelf het allermoeilijkst’. De (fikse) kritiek die Gordon kreeg, deed hem ‘erg veel pijn’. Als het hem om de kijkcijfers te doen was geweest, was hij waarschijnlijk júist met Manuel of Rogier getrouwd. Aldus reageert hij in RTL Late Night.

Nog meer pijn

Hij begreep niet dat de stemming rond de show zo drastisch omgeslagen was, terwijl er ‘niet voor niets 2 miljoen mensen naar het programma keken’. Gordon hekelde daarnaast in RTL Late Night nog even de ‘afzeikmentaliteit’ die je op sociale media vaak tegenkomt. ‘Die mentaliteit tegenwoordig op social media, waarop je wordt afgebrand. Dankuwel thuis, voor de kerstgedachte. Super gedaan!’

Humberto en de andere RTL Late Night tafelgasten toonden veel begrip voor Gordon, waardoor sommige hete hangijzers nauwelijks besproken werden. Veel kijkers waren niet per se boos omdat de zanger geen partner koos, maar omdat ze zich misleid voelden. Het huwelijk werd gehypet, veelvuldig aangekondigd, nógmaals bevestigd en... geannuleerd.

Boost voor RTL Late Night door Gordon

Gordons ‘would-be’ bruidegom Rogier brak ook een lans voor het programma. De kandidaat kende zelf ook de nodige twijfels over een huwelijk. Met name omdat dit ook veel invloed zou hebben op zijn dochter. Bekijk hieronder het fragment uit RTL Late Night waarin Gordon en Rogier aan het woord komen.

Ook positieve reacties op beslissing van Gordon

Niet alle tv-recensenten waren overigens verontwaardigd door de keuze van Gordon. Zo had NRC Handelsblad begrip voor de tv-diva en vonden ze het netjes van hem dat hij de rustige Rogier niet in een relatiedrama trok, ook om z’n dochtertje. De keus van Gordon wordt door sommigen gezien als de ultieme erkenning dat het hele format van het programma gewoon te nep is. Via een dergelijk tv-programma zul je nooit de man van je dromen vinden. Zeker niet een waarmee je gewoon gezellig op de bank wil zitten en oud mee wil worden. Gordon in RTL Late Night bevestigt de vermoedens van de krant dat hij er niet genoeg vertrouwen in had om in het huwelijksbootje te stappen.

Mede door de ophef rond Gordon Gaat Trouwen Maar Met Wie?, trok RTL Late Night gisteren bijna 1,4 miljoen kijkers. Alleen The Voice Of Holland en het 20 Uur Journaal werden beter bekeken (kijkcijfers rond de 2 miljoen).

Gordon bij RTL Late Night gebeurt niet meer

Gordon is nu nog steeds zoekende naar de liefde.Tegenwoordig maakt hij bij SBS6 samen met Talpa’s John de Mol exclusief programma's. Daarnaast baat hij verschillende koffie- en theesalons en is hij ambassadeur voor het Nationaal Ouderenfonds. Gordon bij RTL Late Night zullen we helaas niet gauw meer zien; het programma is begin 2019 van de buis gehaald wegens te lage kijkcijfers.

Lees verder