Mulan Disney

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mulan Disney

Tenet en Mulan gaan draaien in heropende bioscopen!

|
|

Laatste update:

Als het goed is, we houden zoals altijd in deze tijden een slag om de arm, komen blockbusters Tenet van Christopher Nolan en Disney-klapper Mulan gewóón naar onze bioscopen in juli! 

Dat hebben distributeurs Warner Bros. en Disney donderdag desgevraagd bevestigd aan het ANP. Tenets releasedate stond al tijden vast op 16 juli en dat blijft in principe zo. Mulan daarentegen zou eigenlijk eerder draaien, maar werd door de wereldwijde coronacrisis vooruitgeschoven naar 23 juli.

Blockbuster-battle

Deze twee grote films, met allebei een budget van 200 miljoen dollar of meer, kunnen we met recht mega-blockbusters noemen. En aangezien de rest van de films die rond deze tijd zouden uitkomen, al zijn uitgesteld, worden Tenet en Mulan de eerste twee écht Hollywood-klappers die we kunnen aanschouwen wanneer de bioscopen in Nederland binnenkort weer opengaan. Kleine kanttekening: de distributeurs zeggen wel dat de release in Nederland uiteraard afhangt van wat er internationaal gezien met de films gebeurt.

Tenet en Mulan

Tenet van The Dark Knight-regisseur Christopher Nolan voelt tot nu toe als één groot, heerlijk mysterie. Die eerste toffe trailer belooft veel actie, adembenemende beelden en intense scènes. Met Robert Pattinson en John David Washington als good guys van een of andere mysterieuze agency die het opnemen tegen terroristen... denken we als we die trailer zien. Het verhaal van Tenet wordt namelijk beschermd alsof het 't recept voor Coca-Cola is. Over Mulan kunnen we kort zijn: dat is uiteraard een live-action-remake van het animatie-origineel. Heeft Disney hier wéér een grote hit te pakken, net als The Lion King, Dumbo en Aladdin? Qua opbrengst zal het ongetwijfeld tegenvallen in vergelijking met die klappers.

Lees verder