Gemist: spetterend begin van het Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: spetterend begin van het Eurovisie Songfestival

Gemist: spetterend begin van het Eurovisie Songfestival

|
|

Laatste update:

Het Eurovisie Songfestival hield gisteravond de eerste halve finale, en mijn hemel: dat hebben we geweten! Een greep uit de hoogtepunten: een SM-godin uit cyprus, een te heet gewassen Belg én een San Marinees die niet leek te beseffen waar hij was.

Door een technische storing viel het commentaar van Cornald Maas en Jan Smit af en toe even weg. Dit was niet de bedoeling, hoewel veel kijkers het wel lekker vonden, eigenlijk.

Het niveau van de halve finale bleek na een tijdje zó abominabel, dat de kijkers stiekem weer terugverlangden naar het slappe gebazel van Cornald en Jan. Nou, dán weet je hoe erg het was…

Getwijfeld over België

Het niveau van de liedjes was best okee, maar voornamelijk werd er zó slecht gezongen dat er weinig van de songs overbleef. Eliot, namens België, zag er uit alsof hij in de wasmachine drie maten was gekrompen, en in de koplampen van een snel naderende tientonner was gevangen.

Zala Kralj, die met Gašper Šantl het liedje Sebi zong voor Slovenië, stond op het podium alsof haar familie was gegijzeld door Jigsaw.

Positieve uitzondering was Australië: Kate Miller-Heidke zong eeen mix van een klassieke ballad en disco, terwijl ze als een komeet over het podium zwierde.

Say Na Na Na

Serhat, de Turkse zanger die San Marino vertegenwoordigde, vormde één van de onbetwiste hoogte/dieptepunten van de avond. Zijn liedje Say Na Na Na was best okee, maar Serhat klonk alsof hij vijf minuten vóór het optreden wakker was geworden onder het podium. Met een dubbele longontsteking.

Gerard Joling was gevraagd om bij Pauw te vertellen over de halve finale, en zelfs hij had er even de kracht niet meer voor… Tot hilariteit van velen ging Serhat trouwens wél door naar de finale!

Of er technisch iets aan de hand was in Tel Aviv, waardoor het zangniveau zo beroerd was, is op dit moment niet bekend. Als dít het niveau is van de kandidaten, dan haalt de Nederlandse inzending Duncan Laurence zaterdag huilend van het lachen de eerste plaats!

Naar verluidt ligt het niveau van de tweede halve finale, die donderdagavond te zien is, een stuk hoger dan die van gisteren. Hier zie je alle inzendingen van gisteravond nog even voorbijkomen (als je durft!).

Uiteindelijk plaatsten zich voor de finale Griekse Heidi, de Wit-Russische Brit-net-ney Spears, de Servische metalgodin met een split tot onder haar oksel, het Cypriotische fetishmodel, de Estse mooiboy, de Tsjechische jongens met de Buurman & Buurman-truien, Australische Elsa, de IJslandse kruising tussen Frankie Goes To Hollywood en Rammstein, het Sloveense meisje met een gezicht alsof iemand de hele tijd een pistool op haar gericht hield, en natuurlijk... Serhat!

We zien zaterdag wie er met de winst vandoor gaat; eerst is donderdagavond nog de tweede halve finale te zien, waarin Duncan Laurence zingt namens Nederland.

Lees verder