Hamza houdt van kippetjes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hamza houdt van kippetjes

Gemist: vrolijke kippenvriend Hamza gaat viraal!

|
|

Laatste update:

De gemeente Rotterdam heeft last van een groep wilde kippen die rond het Feyenoord-stadion scharrelen. De opruimploeg is onderweg, terwijl garagehouder Hamza vertelt hoeveel hij van de kipjes houdt… Gouden beelden van RTV Rijnmond!

In 2000 won het Franse elftal het Europees Kampioenschap voetbal in de Rotterdamse Kuip. De voetbalfans hadden een zooi hanen meegebracht (het symbool van het Franse team) en lieten die na de wedstrijd achter bij het stadion. Blijkbaar zaten er ook een paar kippen bij, want op het industrieterrein zijn de kippen tegenwoordig niet meer te tellen.

De gemeente treedt op, en laat de kippen vangen. Garagehouder Hamza vindt het allemaal onnozel… “Ik heb er geen last van! Ze horen er gewoon bij… Als ze koekoelekoe doen; da’s gezellig om te horen!”

De gemeente is vastbesloten om de woeste kippen op te ruimen, maar dan kennen ze Hamza nog niet! “Geen probleem! Dan koop ik er twee en over drie maanden zijn er weer 50. Is maar vijf euro, een kippetje!”

Franse kippen bij De Kuip!

De kippen zorgen volgens de gemeente voor gevaarlijke verkeerssituaties. Waarop Muhittin als een absolute held antwoordt: “Tot nu toe heb ik nog geen één kip iets gevaarlijks zien doen.”

RTV Rijnmond deed nog even aan nazorg, en stuurde een verslaggever naar Hamza. Zijn hond mist de kippen, en is depressief, en Hamza is van plan om zelf een kippenhok te timmeren. “Als het privékippen zijn kunnen ze er niks van zeggen, toch?”

Wat ons betreft benadert Hamza het populaire Chateau Meiland in één keer!

Lees verder