Robert, Janny en André in Heel Holland Bakt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robert, Janny en André in Heel Holland Bakt

Gemist: Ontroerende ode aan Martine Bijl in Heel Holland Bakt

|
|

Laatste update:

Gisteravond werd er veel gelachen en gebakken in Heel Holland Bakt. Maar zo vlak voor de feestdagen was er gelukkig ook nog even tijd voor een momentje van bezinning!

Hersenbloeding

Vorige week ging het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt van start. In de laatste uitzending werd ook even stilgestaan bij het overlijden van Martine Bijl. Zij presenteerde de eerste drie seizoenen van de culinaire competitie. Maar door een hersenbloeding die haar uiteindelijk fataal zou worden, moest zij in 2015 het stokje afstaan aan André van Duin. En die bewees gisteravond dat hij zijn voorganger nog niet vergeten was…

Eerbetoon

De presentator van Heel Holland Bakt plaatste een foto van Martine op de kast. “In gedachten houdt ze oogje in het zeil. Martine Bijl”, mijmerde André in de voice-over. Het fraaie eerbetoon aan de oud-presentatrice werd door niet minder dan 2922.000 mensen bekeken. Daarmee was de bakwedstrijd van Omroep Max met afstand de grote winnaar van de zondagavond. Andere programma’s die hoge ogen gooiden waren Het Kerst Muziekgala 2019 (1.350.000 kijkers) en Postcode Loterij Eén tegen 100 (1.211.000 kijkers).

De complete aflevering van Heel Holland Bakt is terug te kijken via NPO Start.

Lees verder